Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.
Irena Slováčková, Ústí nad Labem
Ingredience
- Ingredience
- 100 g fazole
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- podle potřeby kořenová zelenina
- podle chuti nové koření, celý pepř a bobkový list
- podle chuti sůl
- na jíšku olej a hladká mouka
- špetka paprika
- 1/2 čabajka
- trocha chilli
- dle chuti petrželka, saturejka a majoránka
- podle chuti širší nudle
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme společně s cibulí a česnekem nakrájenými nadrobno a s celou mrkví‚ petrželí a celerem. Přidáme nové koření‚ bobkový list a celý pepř. Nesolíme! Vaříme, dokud nejsou fazole měkké, zeleninu vyndáme dřív.
-
Osolíme‚ přidáme jíšku‚ do které jsme přimíchali mletou papriku a čabajku nakrájenou na kolečka. Povaříme‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ můžeme přidat chilli a rozetřený česnek. Nakonec, když už se polévka nevaří, vmícháme čerstvou či sušenou petrželku‚ saturejku a majoránku. Pak vložíme široké nudle uvařené zvlášť.