Reklama
Fazolová polévka
Fotogalerie:

Fazolová polévka

Irena Slováčková
Irena Slováčková
Ústí nad Labem

Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g fazole
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • podle potřeby kořenová zelenina
  • podle chuti nové koření, celý pepř a bobkový list
  • podle chuti sůl
  • na jíšku olej a hladká mouka
  • špetka paprika
  • 1/2 čabajka
  • trocha chilli
  • dle chuti petrželka, saturejka a majoránka
  • podle chuti širší nudle

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme společně s cibulí a česnekem nakrájenými nadrobno a s celou mrkví‚ petrželí a celerem. Přidáme nové koření‚ bobkový list a celý pepř. Nesolíme! Vaříme, dokud nejsou fazole měkké, zeleninu vyndáme dřív.

  2. Osolíme‚ přidáme jíšku‚ do které jsme přimíchali mletou papriku a čabajku nakrájenou na kolečka. Povaříme‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ můžeme přidat chilli a rozetřený česnek. Nakonec, když už se polévka nevaří, vmícháme čerstvou či sušenou petrželku‚ saturejku a majoránku. Pak vložíme široké nudle uvařené zvlášť.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Báč z brambor

Báč z brambor

Návrat k receptům našich babiček. Věra Křížová, Hranice
Za pár korun /06.10.08
Cuketové medailonky

Cuketové medailonky

Tyto bramboráčky jsou daleko šťavnatější.
Markéta Nováková,
Nová Včelnice
...
Za pár korun /19.11.10
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například ...
Za pár korun /29.03.10
Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Stává se mi, že nemám náladu na žádné komplikované vaření a přitom bych si dala ...
Za pár korun /09.11.08
Polévka z tomatového pyré s vločkami

Polévka z tomatového pyré s vločkami

Vyzkoušej ji – má zajímavou chuť.
Jana Drašnerová,
Světlá nad Sázavou
Za pár korun /28.02.10
Houbový bramborák

Houbový bramborák

Nezapomeň je dobře zapít pivem.

Lenka Hajtmarová, Hlinsko

Za pár korun /01.02.16
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama