Reklama
Fazole v těstíčku
Fotogalerie:

Fazole v těstíčku

Marie Ospalíková

Kroměříž

Jídlo pro opravdové kovboje.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 1 konzerva velké fazole
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • špetka soli
  • trocha hladké mouky
  • olej na smažení
  • na ozdobu zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Používáme co největší fazole. Pokud máme klasické suché, přes noc je namočíme, vodu slijeme, dáme novou, osolíme a uvaříme je. Můžeme však použít konzervované, v tom případě práce s namáčením odpadá.

  2. Z vejce, hladké mouky, soli a kurkumy uděláme těstíčko.Milovníci ostřejších chutí mohou přidat i drcenou feferonku nebo špetku chilli. Fazole v těstíčku postupně obalíme a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  3. Tuto pochoutku používáme buď jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo – nezapomene ozdobit čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójový salát

Sójový salát

Rychlá a zdravá dobrota.
Za pár korun /02.06.12
Ledová káva

Ledová káva

Skvělá je v létě i v zimě.
Michaela Říhová, Krnov
Za pár korun /24.05.11
Dýňové placičky

Dýňové placičky

Zdeňka Blažková, Vsetín

Za pár korun /28.10.19
Marinované lesní houby s balzamikem

Marinované lesní houby s balzamikem

Labužnický zážitek pro všechny, koho už nebaví vařit obyčejnou míchanici.
Libor...
Za pár korun /11.12.11
Koprová polévka se svítkem

Koprová polévka se svítkem

Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním ...
Za pár korun /30.03.10
Květáková polévka s krupicovými noky

Květáková polévka s krupicovými noky

Květák se dá koupit celý rok, což je výhoda, protože ho máme rádi. Jíme ho ...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu