Jídlo pro opravdové kovboje.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Ingredience
- 1 konzerva velké fazole
- 1 vejce
- 1/2 lžičky kurkuma
- špetka soli
- trocha hladké mouky
- olej na smažení
- na ozdobu zelenina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Používáme co největší fazole. Pokud máme klasické suché, přes noc je namočíme, vodu slijeme, dáme novou, osolíme a uvaříme je. Můžeme však použít konzervované, v tom případě práce s namáčením odpadá.
-
Z vejce, hladké mouky, soli a kurkumy uděláme těstíčko.Milovníci ostřejších chutí mohou přidat i drcenou feferonku nebo špetku chilli. Fazole v těstíčku postupně obalíme a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.
-
Tuto pochoutku používáme buď jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo – nezapomene ozdobit čerstvou zeleninou.