Reklama
Dršťková polévka z kotrče
Fotogalerie:

Dršťková polévka z kotrče

Larysa Muchynská

Kutná Hora

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g kotrč kadeřavý
  • 100 g kořenová zelenina
  • 1 kostka bujon
  • 1,5 l voda
  • 2 cibule
  • podle chuti sůl
  • 3 kuličky pepř
  • 1–2 lžíce hladká mouka
  • 50 g slanina
  • 1 lžíce sladká paprika
  • špetka pálivá paprika
  • špetka majoránka
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Houby a zeleninu zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujon a vaříme doměkka. Pak houby scedíme a vývar zahustíme moukou.

  2. Slaninu a cibuli osmažíme, přidáme mletou papriku a smícháme s vývarem.

  3. Před koncem varu vložíme do polévky uvařené houby a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové placičky

Špenátové placičky

Můžeš je dochutit česnekem. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /03.02.14
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
Bramborový salát

Bramborový salát

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Pavla Kousalová, Kolín


Za pár korun /11.12.15
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Slupka cukety obsahuje nejvíc zdraví prospěšných látek.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /21.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu