Reklama
Reklama
Dršťková polévka z kotrče
Fotogalerie:

Dršťková polévka z kotrče

Larysa Muchynská

Kutná Hora

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g kotrč kadeřavý
  • 100 g kořenová zelenina
  • 1 kostka bujon
  • 1,5 l voda
  • 2 cibule
  • podle chuti sůl
  • 3 kuličky pepř
  • 1–2 lžíce hladká mouka
  • 50 g slanina
  • 1 lžíce sladká paprika
  • špetka pálivá paprika
  • špetka majoránka
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Houby a zeleninu zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujon a vaříme doměkka. Pak houby scedíme a vývar zahustíme moukou.

  2. Slaninu a cibuli osmažíme, přidáme mletou papriku a smícháme s vývarem.

  3. Před koncem varu vložíme do polévky uvařené houby a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Prostě nemá chybu a vyrovná se hravě i masové klasice! Josef Horák, Praha ...
Za pár korun /05.08.09
Křehká roláda

Křehká roláda

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Za pár korun /20.06.16
Rybí polévka

Rybí polévka

Recept mám od maminky.

Josef Bartušek, Bítovčice

Za pár korun /02.02.15
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Hodí se k obědu i jako chuťovka ke svačině.
Lenka Vyčítalová, Lomnice
Za pár korun /19.11.10
Slaný talíř Evie

Slaný talíř Evie

K dobrému vínku je to ideální pochoutka.
Marie Švecová, Damníkov
Za pár korun /16.12.10
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Touto pomazánkou mile překvapíme každou návštěvu.
Za pár korun /27.03.12
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama