Drožďovka
Fotogalerie:

Drožďovka

Jana Niemcová
Jana Niemcová
Třinec
I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.

Ingredience

  • 2 žíce sádlo
  • 1 větší cibule
  • 100 g droždí
  • 200 ml mléko
  • 4 lžíce strouhanka
  • 1 stroužek česnek
  • 4 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Pak k cibulce přidáme droždí a opékáme, dokud se nerozpustí. Poté přilijeme mléko, přisypeme strouhanku a dobře promícháme.
  2. Česnek oloupeme, utřeme se špetkou soli a společně s vejci vmícháme do drožďové směsi. Osolíme, ochutíme pepřem, majoránkou a vegetou a mícháme tak dlouho, dokud nebude mít pomazánka konzistenci vaječiny. Drožďovku podáváme teplou i studenou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená kapusta  se saláme

Dušená kapusta se saláme

Vyzkoušej moji výbornou kapustu. Jana Turrnovská, Cheb
Za pár korun /10.03.10
Těstoviny se sýrovou karí omáčkou

Těstoviny se sýrovou karí omáčkou

Zdravé, chutné a levné. Určitě je vyzkoušej!

Žaneta Zemanová, Jablunkov

Za pár korun /25.04.14
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Chutně, rychle a levně!

Ilona Šitinová, Náchod

Za pár korun /08.03.12
Lehký čočkový salát

Lehký čočkový salát

Adéla Kučerová, Stonava

Za pár korun /24.10.18
Hranolky z cukety

Hranolky z cukety

Tentokrát jsem zkusila každou porci zapéct do úhledné mřížky, šlo to dobře.

...

Za pár korun /07.08.16
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Je hustá a vydatná, dá se jíst i s bagetkou.

Kristýna Vajsová, České ...

Za pár korun /29.06.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama