Ingredience
- 2 žíce sádlo
- 1 větší cibule
- 100 g droždí
- 200 ml mléko
- 4 lžíce strouhanka
- 1 stroužek česnek
- 4 vejce
- dle chuti sůl
- dle chuti kmín
- dle chuti majoránka
- dle chuti vegeta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Pak k cibulce přidáme droždí a opékáme, dokud se nerozpustí. Poté přilijeme mléko, přisypeme strouhanku a dobře promícháme.
-
Česnek oloupeme, utřeme se špetkou soli a společně s vejci vmícháme do drožďové směsi. Osolíme, ochutíme pepřem, majoránkou a vegetou a mícháme tak dlouho, dokud nebude mít pomazánka konzistenci vaječiny. Drožďovku podáváme teplou i studenou.