Ingredience
- 1 kg mouka hladká
- 100 g droždí
- 500 ml pivo
- 2 lžičky kmín
- 2 lžičky sůl
- 100 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do větší mísy nasypeme mouku‚ přidáme droždí a vlažnou vodu‚ necháme vzejít kvásek.
-
Přidáme mírně ohřáté pivo‚ sůl a kmín. Uhněteme těsto a necháme ho v teple kynout asi 30 minut.
-
Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem nebo do jiné vhodné formy a necháme kynout dalších 30 minut. Potom ho vložíme do vyhřáté trouby.
-
Chléb pečeme 30 minut při maximální teplotě‚ dále při mírné teplotě asi hodinu až hodinu a půl. Během pečení chléb potíráme slabou octovou vodou.