Reklama
Domácí křenové zelí
Fotogalerie:

Domácí křenové zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Ingredience

  • 2‚5 kg bílého zelí
  • 500 g cibule
  • 3 mrkve
  • 200 g cukru krupice
  • 250 ml octa
  • 100 ml oleje
  • 100 g nastrouhaného křenu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 sáčku přípravku Deko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí důkladně očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je s najemno pokrájenou cibulí a nastrouhanou mrkví.

  2. Přidáme cukr‚ ocet‚ olej, nastrouhaný křen‚ sůl a Deko. Všechno necháme hodinu zakryté odležet.

  3. Potom šťávu ze zelí scedíme a zelí napěchujeme do čistých sklenic. Sklenice dobře uzavřeme‚ uložíme je na chladné a temné místo a necháme odležet alespoň 5–8 dnů.

Tip redakce

Křenové zelí je výborné k pečenému masu‚ k uzeninám nebo jen tak samotné.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle  s houbami

Rýžové nudle s houbami

Ráda vařím jednoduchá a zdravá jídla. Lenka Špačková, Praha
Za pár korun /08.01.09
Čočkovo-pórková polévka

Čočkovo-pórková polévka

Laciné a ještě zdravé, navíc zase něco jiného.
Jana Drašnerová, 
Světlá nad ...
Za pár korun /19.01.11
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji ...
Za pár korun /26.03.10
Petřin fazolový guláš

Petřin fazolový guláš

U nás doma ho máme všichni moc rádi.

Petra Raszková, Smilovice u Třince

Za pár korun /07.09.15
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Manžel miluje houby a tohle je jedna z jeho nejoblíbenějších pochoutek.
...
Za pár korun /22.02.10
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama