Někdy přidám vyvařit jedno rozkrojené rajče.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 3 ks mrkev
- 1/2 ks celer
- 1 petržel
- 2 lžíce máslo
- 1/2 kostky čerstvé droždí
- 2 lžičky sušený zázvor
- vývar podle potřeby
- 2 vejce
- 2 lžíce dětská krupička
- podle chuti sušený medvědí česnek
- trocha soli a pepře
- trocha zelené nati z jarní cibulky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme, přisypeme připravenou zeleninu a chvíli vše restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme přibližně 8 minut.
2. Z vajec a dětské krupičky si uděláme hustší těstíčko a lžičkou pak přidáváme nočky do vařící polévky. Nakonec vsypeme sušený medvědí česnek, dochutíme solí, pepřem a necháme ještě chvíli povařit. Na talíři posypeme nasekanou zelenou natí z cibulek nebo petrželky. Podáváme s pečivem.