Reklama
Dědova výborná fazolačka
Fotogalerie:

Dědova výborná fazolačka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vnuci tuto polévku milují. Když za nimi jedu, vařím plnou termosku. Nezůstane ani kapka.
Otakar Hrnčiřík, Ostrava

Ingredience

  • 50 g slanina anglická
  • 2 cibule
  • olej
  • 4 konzervy fazole sterilizované
  • sůl
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou. Tuto cibulovou jíšku  zalijeme studenou vodou a pečlivě rozmícháme. Poté přidáme fazole z konzervy a provaříme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou a osmahnutou slaninu a polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Podáváme ji s tmavým chlebem.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové karbanátky s vejcem

Sýrové karbanátky s vejcem

Chutnají skvěle, i když v nich není žádné maso.  Alena Rulíšková, ...
Za pár korun /11.03.17
Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně

Je to dietní, chutné, levné a rychlé jídlo, které zvládne připravit každý.

Pavlína ...

Za pár korun /05.10.12
Zeleninová polévka s fritáty

Zeleninová polévka s fritáty

Trochu pracnější, ale v talíři vypadá úžasně.

Karolína Brousková, Plzeň

Za pár korun /07.08.13
Drůbeží játra v česnekovém těstíčku

Drůbeží játra v česnekovém těstíčku

Není to nic náročného, přitom jde o skvělou pochoutku třeba k pivu.

Tereza ...

Za pár korun /21.07.14
Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Nezvyklá omáčka dodá těstovinám šmrnc.

Kristýna Valčíková, Fulnek

Za pár korun /01.06.14
Nudle s lesními houbami

Nudle s lesními houbami

Tento recept mi uvařil můj manžel z čerstvě nasbíraných hub a moc jsme si pochutnali.

...

Za pár korun /03.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu