Reklama
Cuketové placky
Fotogalerie:

Cuketové placky

Šárka Zemánková
Šárka Zemánková
Velké Opatovice
Moc dobré a chutné.

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česnek
  • dle chuti majoránka
  • špetka sůl
  • dle potřeby olej na smažení
  • 8 lžic hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou cuketu nastrouháme, jemně osolíme a necháme chvíli odstát. Pak rukama vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme hladkou mouku, rozšlehaná vejce a prolisovaný česnek. Směs osolíme a okořeníme sušenou majoránkou.
  2. V pánvi rozpálíme olej a naběračkou tvarujeme kulaté placky, které smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme použít i lívanečník a připravit menší cuketové placičky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduché lečo

Jednoduché lečo

Když je dobré počasí a cuketám se daří, máme postaráno o spoustu různých ...
Za pár korun /30.07.16
Slaninové špízy

Slaninové špízy

Jsou ideální přílohou k masu, ale chutnají skvěle i jako hlavní chod.

Zdeňka...

Za pár korun /27.09.16
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec ...
Za pár korun /27.05.10
Zdravá muchomůrka

Zdravá muchomůrka

Těstoviny se krásně obarví.

Hana Doležalová, Třebíč

Za pár korun /15.06.16
Rohlíky

Rohlíky

Místo sádla se dá použít hera.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /28.02.12
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

U nás doma je čočka skutečně velmi oblíbené jídlo. Dej si s námi.
Nikol ...
Za pár korun /11.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu