Reklama
Cuketové medailonky
Fotogalerie:

Cuketové medailonky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tyto bramboráčky jsou daleko šťavnatější.
Markéta Nováková,
Nová Včelnice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 cuketa
  • 4 brambory
  • 150 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 4-6 stroužků česnek
  • na zahuštění mouka hladká
  • 30 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme‚ zbavíme měkké části a společně s cibulí nastrouháme nahrubo.
  2. Brambory a tvrdý sýr nastrouháme najemno‚ přidáme vejce‚ sůl‚ pepř‚ majoránku a  prolisovaný česnek. Vše zlehka promícháme a podle potřeby zahustíme moukou.
  3. Na lívanečníkové pánvi smažíme dohněda malé medailonky. Přitom průběžně směs zbavujeme vody‚ kterou pouští nastrouhaná cuketa.

    TIP: Placičky můžeme doplnit uzeninou. Výborné jsou jako příloha k různým masům či pečeni se zelím.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chilli jatýrka

Chilli jatýrka

Jednoduchá dobrota. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /04.08.15
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Pokud máme doma šikovného pomocníka, jde pečení skvěle od ruky. 

Krystýna ...

Za pár korun /04.12.12
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři.
Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /06.03.09
Sýrová polévka

Sýrová polévka

Na této polévce si pochutná celá naše rodina.
Za pár korun /10.02.09
Kachní polévka

Kachní polévka

Když zbudou drůbky, vařím polévku.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /08.02.12
Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /21.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu