Reklama
Cuketová polévka
Fotogalerie:

Cuketová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sytá krémová polévka s jemnými nočky.

Jana Satorová, Sobáčov

Ingredience

  • 800 g cukety
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 velká rajčata
  • 1 slepičí bujon
  • 1 smetana na šlehání
  • podle chuti sůl a pepř
  • na ozdobu bazalka
  • Sýrové nočky:
  • 2 vejce
  • 4 lžíce strouh. sýra
  • 5 lžic hrubé mouky
  • 1 hrst naťové petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Očistíme  a pokrájíme zeleninu. Vložíme ji do hrnce s vroucí vodou, přidáme bujon, sůl, pepř a vaříme je doměkka. Pak polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a povaříme.

  2. Z těsta vytvarujeme lžičkou nočky a zavaříme do polévky. Polévku ozdobíme lístky bazalky a můžeme dle chuti přidat i feferonku.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomázanka na jednohubky

Česneková pomázanka na jednohubky

Jednoduchá, rychlá a chutná.
Za pár korun /21.05.12
Žampionové kuličky s česnekovými brambory

Žampionové kuličky s česnekovými brambory

Podávej s light tatarkou

Podle receptu Moniky Kalašné z Kladna

Za pár korun /29.07.18
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Za pár korun /25.10.11
Bramboračka od Zůzáčka

Bramboračka od Zůzáčka

Teprve houby dodají polévce skvělou chuť.

Zuzana Dobešová, Ostrava

Za pár korun /03.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu