Slupka cukety obsahuje nejvíc zdraví prospěšných látek.
Andrea Jílková, Polička
Ingredience
- 1 cibule
- 1 cuketa
- 2 lžíce olivový olej
- kuřecí nebo zeleninový vývar
- 140 g tavený sýr Pribina s příchutí ementálu
- 4 plátky anglická slanina
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky karí koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a pozvolna restujeme. Asi po 3 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou neoloupanou cuketu a smažíme dalších 5 minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
-
Po lžičkách přidáme pribinu, okořeníme solí, pepřem a karí kořením. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Na suché pánvi si opražíme plátky anglické slaniny a polévku jimi ozdobíme.