Reklama
Cuketová polévka
Fotogalerie:

Cuketová polévka

Iveta Říčařová
Iveta Říčařová
Bílovice-Lutotín
Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • dle chuti libeček
  • 150 g uzenina
  • 1 lžíce máslo
  • dle potřeby polohrubá mouka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti muškátový oříšek
  • dle potřeby petržel nať
  • 2 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu nakrájíme na menší kousky a společně s nenakrájenou mrkví vaříme asi 20 minut. Během varu přisypeme libeček. Po 20 minutách mrkev vyjmeme a zbytek rozmixujeme do hladka. Mrkev nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.
  2. Uzeninu nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme v pánvi a vmícháme do polévky. Z rozpuštěného másla a z polohrubé mouky vymícháme jíšku a zahustíme s ní polévku.
  3. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželku. Rohlíky nakrájíme  na kostičky, opražíme v teplonové pánvi a podáváme k polévce.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Naše nejoblíbenější polévka Dagmar Mikkolášková, Kladno
Za pár korun /13.07.14
Pórkové karbanátky

Pórkové karbanátky

Jsou dobré i studené, jen tak na zakousnutí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /30.03.14
Špenátové vrtulky s vaječinou

Špenátové vrtulky s vaječinou

Pokrm můžeme obohatit na kostičky nakrájenou slaninou.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Za pár korun /20.08.13
Cuketové medailonky

Cuketové medailonky

Tyto bramboráčky jsou daleko šťavnatější.
Markéta Nováková,
Nová Včelnice
...
Za pár korun /19.11.10
Langoše

Langoše

Zdenka Pěstová, Větřní

Za pár korun /25.01.19
Syrečkové  bramboráky

Syrečkové bramboráky

Já kmín nemusím, ale ty si ho do bramboráku určitě přidej. 

Ludmila ...

Za pár korun /17.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu