Reklama
Reklama
Cuketová polévka
Fotogalerie:

Cuketová polévka

Iveta Říčařová
Iveta Říčařová
Bílovice-Lutotín
Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • dle chuti libeček
  • 150 g uzenina
  • 1 lžíce máslo
  • dle potřeby polohrubá mouka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti muškátový oříšek
  • dle potřeby petržel nať
  • 2 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu nakrájíme na menší kousky a společně s nenakrájenou mrkví vaříme asi 20 minut. Během varu přisypeme libeček. Po 20 minutách mrkev vyjmeme a zbytek rozmixujeme do hladka. Mrkev nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.
  2. Uzeninu nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme v pánvi a vmícháme do polévky. Z rozpuštěného másla a z polohrubé mouky vymícháme jíšku a zahustíme s ní polévku.
  3. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželku. Rohlíky nakrájíme  na kostičky, opražíme v teplonové pánvi a podáváme k polévce.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha ...
Za pár korun /08.02.13
Papriky se zelím

Papriky se zelím

Jíme je s chlebem nebo jako přílohu.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Za pár korun /21.10.15
Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Nezvyklá omáčka dodá těstovinám šmrnc.

Kristýna Valčíková, Fulnek

Za pár korun /01.06.14
Slaninové špízy

Slaninové špízy

Jsou ideální přílohou k masu, ale chutnají skvěle i jako hlavní chod.

Zdeňka...

Za pár korun /27.09.16
Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /21.04.14
Štědrovečerní hubník

Štědrovečerní hubník

Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají ...
Za pár korun /03.11.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama