Reklama
Reklama
Cuketová polévka
Fotogalerie:

Cuketová polévka

Iveta Říčařová
Iveta Říčařová
Bílovice-Lutotín
Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • dle chuti libeček
  • 150 g uzenina
  • 1 lžíce máslo
  • dle potřeby polohrubá mouka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti muškátový oříšek
  • dle potřeby petržel nať
  • 2 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu nakrájíme na menší kousky a společně s nenakrájenou mrkví vaříme asi 20 minut. Během varu přisypeme libeček. Po 20 minutách mrkev vyjmeme a zbytek rozmixujeme do hladka. Mrkev nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.
  2. Uzeninu nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme v pánvi a vmícháme do polévky. Z rozpuštěného másla a z polohrubé mouky vymícháme jíšku a zahustíme s ní polévku.
  3. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželku. Rohlíky nakrájíme  na kostičky, opražíme v teplonové pánvi a podáváme k polévce.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušené fazolové lusky

Dušené fazolové lusky

Chutné a lehké fazolové lusky můžeme podávat třeba s těstovinami. Michal Veselý, ...
Za pár korun /13.08.13
Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Tohle jídlo už připravuji od oka a vždycky se povede. Není na tom co pokazit a je to ...
Za pár korun /11.02.12
Bramborový salát s červenou řepou

Bramborový salát s červenou řepou

Dáváme mu přednost před tím klasickým, je mnohem lepší. 

Helena ...

Za pár korun /28.02.12
Slaninovo-sýrové bulky

Slaninovo-sýrové bulky

Všem chutnají třeba i samotné.

Lenka Maryášová, Slavičín

Za pár korun /30.07.16
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat!

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /30.05.16
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama