Reklama
Cuketová čína
Fotogalerie:

Cuketová čína

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje kolegyně má muže, který je nadšený zahrádkář. V období cuket je chudinka opravdu zoufalá. Sami svoji bohatou úrodu absolutně nedokáží spotřebovat. My jim v tom rádi pomáháme.
Jitka Hlaváčková, Děčín

Ingredience

  • pepř
  • 1 cibule
  • kari
  • 3 stroužky česnek
  • sůl
  • chilli
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2-3 cuketa
  • omáčka sojová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

32 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka. Cukety omyjeme, neloupeme. Nakrájíme je na půlkolečka. Cibuli na pánvi osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přihodíme špetku chilli a dva pokrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme a  do pánve přidáme cukety.  Orestujeme.
  2. krok2
    Cuketovou směs podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Když je cuketa měkká (ale pozor, ne rozvařená), směs dochutíme karí, sójovou omáčkou,pepřem a solí. Přimícháme zbylý česnek. Cuketovou čínu podáváme samostatně nebo s pečivem, dobrá je s tatarskou omáčkou.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí. Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Rychlá krůtí játra

Rychlá krůtí játra

Jsou chutnější než kuřecí.

Kamila Michalíková, Karviná


Za pár korun /24.10.15
Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat!

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /30.05.16
Kuřecí salát s ananasem

Kuřecí salát s ananasem

Když mi zbyde pečené nebo grilované kuře, připravím z něj vynikající salát.
Za pár korun /10.02.09
Cuketové zelí se špekem

Cuketové zelí se špekem

Mám ho raději než klasické, nenadýmá.

Ivana Bubáková, Třinec

Za pár korun /21.02.16
Farmářské fazole

Farmářské fazole

Tento recept je rychlý a velmi chutný‚ můj manžel ho vždy rád uvítá jako ...
Za pár korun /15.07.12
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama