Reklama
Cuketová čína
Fotogalerie:

Cuketová čína

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje kolegyně má muže, který je nadšený zahrádkář. V období cuket je chudinka opravdu zoufalá. Sami svoji bohatou úrodu absolutně nedokáží spotřebovat. My jim v tom rádi pomáháme.
Jitka Hlaváčková, Děčín

Ingredience

  • pepř
  • 1 cibule
  • kari
  • 3 stroužky česnek
  • sůl
  • chilli
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2-3 cuketa
  • omáčka sojová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

32 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka. Cukety omyjeme, neloupeme. Nakrájíme je na půlkolečka. Cibuli na pánvi osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přihodíme špetku chilli a dva pokrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme a  do pánve přidáme cukety.  Orestujeme.
  2. krok2
    Cuketovou směs podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Když je cuketa měkká (ale pozor, ne rozvařená), směs dochutíme karí, sójovou omáčkou,pepřem a solí. Přimícháme zbylý česnek. Cuketovou čínu podáváme samostatně nebo s pečivem, dobrá je s tatarskou omáčkou.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Je dobrý jak teplý, tak i studený. Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /23.02.14
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Příjemně tě zahřeje.

Jana Máchová, Sedlčany

Za pár korun /10.02.14
Těstoviny se šunkou a zeleninou

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /01.10.16
Rychlovka z kuřecích jater

Rychlovka z kuřecích jater

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /18.07.14
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu