Lehčí varianta klasických slaných koláčů.
Verobika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 1 větší celozrnná houska
- 2 hrnky cornflakes lupínky
- 100 ml mléko
- 250 g šunka (salám Junior)
- 200 g tvrdý sýr
- 4 vejce
- sůl, pepř
- bazalka, tymián
- špetka sušeného česneku
- hladká mouka dle potřeby
- máslo na potření formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celozrnnou housku nakrájíme, v míse smícháme s lupínky a trochu polijeme mlékem, aby se navlhčily. Šunku nakrájíme na malé kostičky, větší část sýra nastrouháme a smícháme se žloutky, které jsme si oddělili od bílků.
-
Směs přidáme k housce a lupínkům, osolíme a opepříme. Dochutíme tymiánem, bazalkou a česnekem. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a vše opatrně promícháme.
-
Jestli je směs hodně řídká, můžeme trochu zahustit hladkou moukou. Vložíme do vymazané formy nebo pekáče. Před dopečením poklademe zbylých pár plátků tvrdého sýra a pečeme dozlatova na 150 °C.