Reklama
Čočkové řízky
Fotogalerie:

Čočkové řízky

Věra Ouzká

Jičín
Specialita, která chutná velkým i malým.
Věra Ouzká, Jičín

Ingredience

  • 80 g mouka hladká
  • 80 g slanina anglická
  • mléko
  • 3 vejce
  • 50 g cibule
  • 70 g paprika
  • 30 g strouhanka
  • 100 g rohlíky
  • 750 g čočka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku předem namočíme a uvaříme. Osmahneme slaninu a cibuli s paprikou. Čočku smícháme s ve­kou namočenou v mléce, slaninou a paprikou. Přidáme vejce, mouku, strouhanku a okořeníme. Ze směsi tvoříme řízky, vložíme je na olej do pekáče a pečeme v troubě. Chutnají se zeleninou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka. Anna Šušláková, Most
Za pár korun /11.05.15
Pečené koprové bulky

Pečené koprové bulky

Domácí housky moje rodina zbožňuje. Peču je nejčastěji v sobotu, ale ...
Za pár korun /09.11.10
Smažené plněné rohlíky

Smažené plněné rohlíky

Vůbec to nechutná jako obyčejné rohlíky.
Lenka Maryášová, Slavičín
Za pár korun /15.01.10
Slaninové závitky

Slaninové závitky

Výborné jako příloha k hlavnímu jídlu nebo samotné k pivu.

Martina ...

Za pár korun /15.06.17
Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Díky téhle pochoutce si brokolici zamiluje i ten, kdo ji jinak na talíři mít vůbec ...
Za pár korun /29.09.08
Polévka s krupičkou

Polévka s krupičkou

Je velice rychlá a jednoduchá.

Iveta Vysoudilová, Jihlava

Za pár korun /19.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu