Určitě si ji oblíbíš tak jako naše rodina.
Eva Skoumalová, Klučov
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 250g čočka
- 10 stroužků česnek
- 1 hrnek dětská krupice
- 1 hrnek strouhanka
- 1 hrnek hrubá mouka
- 3 vejce
- 8 lžic olej
- trocha majoránka
- trocha zeleninová vegeta, sůl, koření na pizzu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku uvaříme doměkka. Necháme ji v hrnci s takovým množstvím vody (ve které jsme ji vařili), že je vodou zatopená, nicméně voda ji nepřekrývá. Přidáme k ní oloupaný česnek a obojí tyčovým mixérem dobře rozmixujeme.
-
Do směsi dále přidáme krupici, strouhanku, mouku, vejce a osm lžic oleje. Okořeníme majoránkou, vegetou a kořením na pizzu, osolíme. Vše dobře promícháme a lžící upravíme rovnoměrně na vymazaný plech. Sekanou upečeme v troubě dozlatova.
-
Sekaná je velmi dobrá teplá k vařeným bramborám nebo k bramborovému salátu. Po vychladnutí se zase dobře hodí k tmavému chlebu, nejlépe s hořčicí. Do sekané můžeme navíc přidat 200 g strouhaného eidamu, bude pak ještě chutnější.