Reklama
Čočková sekaná
Fotogalerie:

Čočková sekaná

Eva Skoumalová
Eva Skoumalová
Lipník

Určitě si ji oblíbíš tak jako naše rodina.

Eva Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 250g čočka
  • 10 stroužků česnek
  • 1 hrnek dětská krupice
  • 1 hrnek strouhanka
  • 1 hrnek hrubá mouka
  • 3 vejce
  • 8 lžic olej
  • trocha majoránka
  • trocha zeleninová vegeta, sůl, koření na pizzu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme doměkka. Necháme ji v hrnci s takovým množstvím vody (ve které jsme ji vařili), že je vodou zatopená, nicméně voda ji nepřekrývá. Přidáme k ní oloupaný česnek a obojí tyčovým mixérem dobře rozmixujeme. 

  2. Do směsi dále přidáme krupici, strouhanku, mouku, vejce a osm lžic oleje. Okořeníme majoránkou, vegetou a kořením na pizzu, osolíme. Vše dobře promícháme a lžící upravíme rovnoměrně na vymazaný plech. Sekanou upečeme v troubě dozlatova. 

  3. Sekaná je velmi dobrá teplá k vařeným bramborám nebo k bramborovému salátu. Po vychladnutí se zase dobře hodí k tmavému chlebu, nejlépe s hořčicí. Do sekané můžeme navíc přidat 200 g strouhaného eidamu, bude pak ještě chutnější.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Carbonara po česku

Carbonara po česku

Je to podobné známé italské specialitě. Michaela Radvanovská, Příbram
Za pár korun /24.06.14
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Jiří Strádal, Kroměříž

Za pár korun /11.02.18
Luxusní špagety s flamendrem

Luxusní špagety s flamendrem

Komu připadá bok flamendr příliš ostrý, může jej nahradit slaninou.

Pavla ...

Za pár korun /05.05.17
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Vejce zapečená v bramborové kaši

Vejce zapečená v bramborové kaši

Jídlo, které zajímavě vypadá a dobře chutná.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /30.03.13
Majonéza s pečeným česnekem

Majonéza s pečeným česnekem

Je moc dobrá ke všem grilovaným masům nebo i k opečené zelenině.

Ivan ...

Za pár korun /19.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama