Reklama
Čočková sekaná
Fotogalerie:

Čočková sekaná

Eva Skoumalová
Eva Skoumalová
Lipník

Určitě si ji oblíbíš tak jako naše rodina.

Eva Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 250g čočka
  • 10 stroužků česnek
  • 1 hrnek dětská krupice
  • 1 hrnek strouhanka
  • 1 hrnek hrubá mouka
  • 3 vejce
  • 8 lžic olej
  • trocha majoránka
  • trocha zeleninová vegeta, sůl, koření na pizzu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme doměkka. Necháme ji v hrnci s takovým množstvím vody (ve které jsme ji vařili), že je vodou zatopená, nicméně voda ji nepřekrývá. Přidáme k ní oloupaný česnek a obojí tyčovým mixérem dobře rozmixujeme. 

  2. Do směsi dále přidáme krupici, strouhanku, mouku, vejce a osm lžic oleje. Okořeníme majoránkou, vegetou a kořením na pizzu, osolíme. Vše dobře promícháme a lžící upravíme rovnoměrně na vymazaný plech. Sekanou upečeme v troubě dozlatova. 

  3. Sekaná je velmi dobrá teplá k vařeným bramborám nebo k bramborovému salátu. Po vychladnutí se zase dobře hodí k tmavému chlebu, nejlépe s hořčicí. Do sekané můžeme navíc přidat 200 g strouhaného eidamu, bude pak ještě chutnější.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párková polévka

Párková polévka

Chutná mému synkovi, vařím ji často. Jana Šrámčíková, Ostrava
Za pár korun /24.11.08
Drůbeží játra v česnekovém těstíčku

Drůbeží játra v česnekovém těstíčku

Není to nic náročného, přitom jde o skvělou pochoutku třeba k pivu.

Tereza ...

Za pár korun /21.07.14
Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.01.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí
Za pár korun /23.12.11
Ostré cibulové kroužky

Ostré cibulové kroužky

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /24.10.18
Kefírová buchta s borůvkami

Kefírová buchta s borůvkami

Borůvky lze nahradit jakýmkoliv ovocem.

Jitka Wilderová, Polička

Za pár korun /12.06.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama