Polévka je sytá a můžeme ji směle podávat jako hlavní chod.
Kateřina Pohlová, Velké Hamry
Ingredience
- 1 hrnek čočka
- 4 ks středně velká mrkev
- 1 cibule
- 1 lžíce olej
- dle chuti sůl, pepř, majoránka
- 3 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku namočíme asi na 3 hodiny do studené vody. Mezitím si cibuli nakrájíme na kostičky a na lžíci oleje necháme zesklovatět. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme troškou vody a dusíme asi 3 minuty.
-
Následně do hrnce k mrkvi a cibuli přilijeme namočenou čočku a dolijeme vodu, aby bylo vše ponořené. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme asi 1 hodinu.
-
Jednu třetinu mírně rozvařené čočky rozmixujeme a vrátíme do polévky, která se tak krásně zahustí. Přidáme utřený česnek se solí a majoránkou a zamícháme.
-
Mozzarellu nakrájíme na kostičky a dáme do talířů. Zalijeme horkou polévkou a můžeme podávat. Mozzarella pustí šťávu a polévku dochutí. Zdobíme petrželkou.