Reklama
Čočková polévka
Fotogalerie:

Čočková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce.

Petra Lišková, Hradec Králové

Ingredience

  • 150 g čočka
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 1 lžíce olej nebo sádlo
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • trocha octa, soli a pepře
  • 1-2 lžíce světlá instantní jíška
  • pár snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme trochu nabobtnat. Pak přidáme bobkový list, nové koření a čočku uvaříme doměkka.

  2. V hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a papriku. Přidáme uvařenou čočku i s tekutinou, dle potřeby dolijeme vodou a povaříme. Zahustíme jíškou, dochutíme octem, solí a pepřem a posypeme petrželkou.

Pošli recept! 2/2015 (3.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové rizoto po italsku

Pohankové rizoto po italsku

Obdoba klasického italského rizota. Lidia Urlič, Brno
Za pár korun /06.01.13
Houbová polévka

Houbová polévka

Zahřeje i zasytí.

Markéta Vušková

Za pár korun /24.11.12
Domácí Bulharská pomazánka

Domácí Bulharská pomazánka

Skvělá třeba k topinkám, nebo jako pomazánka na jednohubky!

Anna Kadlubiecová, Písek

Za pár korun /16.04.12
Koblížky z majonézy

Koblížky z majonézy

Recept mám od babičky, děti je milují.

Lenka Maryášová, Slavičín

Za pár korun /13.12.12
Rajská polévka se zázvorem

Rajská polévka se zázvorem

Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
...
Za pár korun /09.07.12
Nepečený dort

Nepečený dort

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /09.10.18
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama