Má zvláštní orientální vůni i chuť.
Michaela Čejčíková, Rychvald
Ingredience
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česnek
- trocha olivového oleje
- 2 hrnky uvařená čočka
- 1 lžička čerstvý nastrouhaný zázvor
- 1 lžíce nasekaná petrželka
- 1 lžíce nasekaný libeček
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousky nebo jej prolisujeme. Na pánev nalijeme trochu oleje, orestujeme cibulku doměkka a ke konci přidáme česnek.
-
Do hlubší pánve dáme uvařenou čočku, jemně zakapeme olejem, přidáme zázvor, bylinky a orestovanou cibuli s česnekem. Na mírném ohni krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme a opepříme.