Reklama
Reklama
Čočka s vůní zázvoru
Fotogalerie:

Čočka s vůní zázvoru

Michaela Čejčíková

Rychvald

Má zvláštní orientální vůni i chuť.

Michaela Čejčíková, Rychvald

Ingredience

  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česnek
  • trocha olivového oleje
  • 2 hrnky uvařená čočka
  • 1 lžička čerstvý nastrouhaný zázvor
  • 1 lžíce nasekaná petrželka
  • 1 lžíce nasekaný libeček
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousky nebo jej prolisujeme. Na pánev nalijeme trochu oleje, orestujeme cibulku doměkka a ke konci přidáme česnek.

  2. Do hlubší pánve dáme uvařenou čočku, jemně zakapeme olejem, přidáme zázvor, bylinky a orestovanou cibuli s česnekem. Na mírném ohni krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křehká roláda

Křehká roláda

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto ...
Za pár korun /20.06.16
Placky s hraškou

Placky s hraškou

Hraška je mouka z hrachu, dá se využít na mnoho způsobů.

Marie Fejklová, Týn...

Za pár korun /14.03.14
Bramborový salát bez majonézy

Bramborový salát bez majonézy

Dělám ho bez majonézy, je lehčí. 

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /25.06.12
Smažené placičky

Smažené placičky

Jen se po nich zapráší, jsou tak dobré!
Veronika Hynčicová, Hranice
Za pár korun /04.08.11
Domácí pivní chléb

Domácí pivní chléb

Přejídá se ti moučný chléb z obchodu? Zkus si podle mého receptu upéct pivní ...
Za pár korun /28.02.10
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Za pár korun /09.02.13
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama