Ingredience
- 250 g čočka
- 1 lžíce sádlo
- 1 cibule
- 2 lžíce mouka hladká
- dle chuti ocet
- dle chuti sůl
- 1 kostka masox
- 1 l voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku den předem namočíme. Potom ji uvaříme v dostatečném množství vody doměkka (bez soli).
-
Na sádle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a promícháme. Zalijeme vývarem připraveným z masoxu a vaříme 15 minut za stálého míchání.
-
Je-li jíška příliš hustá‚ přilijeme trochu vody z uvařené čočky. Po 15 minutách přidáme vařenou čočku‚ osolíme‚ okyselíme. Podáváme s volským okem‚ okurkou a chlebem.