Reklama
Čočka nakyselo
Fotogalerie:

Čočka nakyselo

Nikol Babková

Náchod
U nás doma je čočka skutečně velmi oblíbené jídlo. Dej si s námi.
Nikol Babková, Náchod

Ingredience

  • 250 g čočka
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle chuti ocet
  • dle chuti sůl
  • 1 kostka masox
  • 1 l voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku den předem namočíme. Potom ji uvaříme v dostatečném množství vody doměkka (bez soli).
  2. Na sádle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a promícháme. Zalijeme vývarem připraveným z masoxu a vaříme 15 minut za stálého míchání.
  3. Je-li jíška příliš hustá‚ přilijeme trochu vody z uvařené čočky. Po 15 minutách přidáme vařenou čočku‚ osolíme‚ okyselíme. Podáváme s volským okem‚ okurkou a chlebem.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha ...
Za pár korun /08.02.13
Šnečci k vínu

Šnečci k vínu

Velice jednoduchá a chutná laskomina.
Leona Blatná, Rosice
Za pár korun /19.02.12
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Peču je manželovi a synu Vojtíškovi.
Martina Vlasáková, 
Opočnice
Za pár korun /16.01.10
Křehká roláda

Křehká roláda

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Za pár korun /20.06.16
Vydatná se vším všudy

Vydatná se vším všudy

Jsou v ní samé dobroty, které dohromady tvoří úplný koncert chutí.

Andrea ...

Za pár korun /14.06.17
Houby na smetaně

Houby na smetaně

Jsem nadšená houbařka a houby miluji čerstvé i nakládané. Tento recept je ...
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň
Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama