Reklama
Čočka na karí
Fotogalerie:

Čočka na karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rychlý a pikantní pokrm.

Hana Školníková, České Budějovice


Ingredience

  • 350 g čočka
  • 50 g máslo
  • 80 g cibule
  • 80 g rajčatový protlak
  • 3 stroužky česnek
  • sůl podle chuti
  • trocha karí, chilli a pepře
  • cukr podle chuti
  • ocet nebo citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku alespoň na dvě hodiny předem namočíme a pak dáme vařit do téže vody. Po deseti minutách ji slijeme, přidáme zpět novou vroucí vodu a čočku dovaříme. 


  2. Zatím si na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčatový protlak a vše vmícháme do uvařené čočky. Podle potřeby osolíme, přidáme karí, ostatní koření a prolisovaný česnek. Promícháme a ještě asi 3 minuty povaříme. Podle chuti okyselíme a dosladíme. Podáváme samotnou s okurkou nebo jako přílohu.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová bramborová polévka

Smetanová bramborová polévka

Skvělá je i s medvědím česnekem. Daniela Rousová, České Budějovice
Za pár korun /20.05.16
Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.01.18
Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Připravuji ji, když mají přijít přátelé.
Hana Müllerová, Zlaté Hory
Za pár korun /03.02.10
Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Do lineckého cukroví nebo na koláč je díky své pikantní chuti nejlepší.

Josef ...

Za pár korun /24.08.16
Grenadýrmarš

Grenadýrmarš

Levné jídlo, díky kterému spotřebuješ všechny zbytky.

Jan Hlavuška, Brno

Za pár korun /20.01.16
Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Místo špeclí tak můžeš připravit i špagety.

Alena Votrubová, České Budějovice

Za pár korun /13.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu