Rychlý a pikantní pokrm.
Hana Školníková, České Budějovice
Ingredience
- 350 g čočka
- 50 g máslo
- 80 g cibule
- 80 g rajčatový protlak
- 3 stroužky česnek
- sůl podle chuti
- trocha karí, chilli a pepře
- cukr podle chuti
- ocet nebo citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku alespoň na dvě hodiny předem namočíme a pak dáme vařit do téže vody. Po deseti minutách ji slijeme, přidáme zpět novou vroucí vodu a čočku dovaříme.
-
Zatím si na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčatový protlak a vše vmícháme do uvařené čočky. Podle potřeby osolíme, přidáme karí, ostatní koření a prolisovaný česnek. Promícháme a ještě asi 3 minuty povaříme. Podle chuti okyselíme a dosladíme. Podáváme samotnou s okurkou nebo jako přílohu.