Reklama
Cizrnová polévka s houbami
Fotogalerie:

Cizrnová polévka s houbami

Renata Slavíčková

Prostějov
Neboj se cizrny, je opravdu dobrá.
Renata Slavíčková, Prostějov

Ingredience

  • 200 g cizrna
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce celer nakrájený
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce houby sušené
  • špetka sůl
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme, pak slijeme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Houby necháme nabobtnat a pak je 15 minut povaříme. Na másle osmažíme cibuli, mrkev a celer.
  2. Cizrnu slijeme (vodu použijeme do polévky) a 2/3 z celkového množství rozmixujeme na pyré. Do hrnce dáme pyré, zeleninu, slitou vodu, houby a 1/3 celé cizrny. Ochutíme solí a majoránkou a povaříme ještě asi 10 minut.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řepinky

Řepinky

Chutná a především zdravá večeře. Michal Machurka, Praha
Za pár korun /25.03.14
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například ...
Za pár korun /29.03.10
Banánové šátečky z toastovače

Banánové šátečky z toastovače

Je to rychlý a chutný dezert.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.17
Falešná  rybí polévka

Falešná rybí polévka

Můžeme ozdobit hvězdičkami z housky.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Za pár korun /08.12.14
Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru

Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru

Rychlé, levné a hlavně zdravé pomazánky.
Miloslava Landová, Hradec Králové
Za pár korun /15.12.10
Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha
Za pár korun /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu