Reklama
Cizrnová polévka s houbami
Fotogalerie:

Cizrnová polévka s houbami

Renata Slavíčková

Prostějov
Neboj se cizrny, je opravdu dobrá.
Renata Slavíčková, Prostějov

Ingredience

  • 200 g cizrna
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce celer nakrájený
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce houby sušené
  • špetka sůl
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme, pak slijeme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Houby necháme nabobtnat a pak je 15 minut povaříme. Na másle osmažíme cibuli, mrkev a celer.
  2. Cizrnu slijeme (vodu použijeme do polévky) a 2/3 z celkového množství rozmixujeme na pyré. Do hrnce dáme pyré, zeleninu, slitou vodu, houby a 1/3 celé cizrny. Ochutíme solí a majoránkou a povaříme ještě asi 10 minut.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné šátečky

Plněné šátečky

Ráda je se mnou připravuje také moje čtyřletá vnučka. Irena Benešová,Liberec ...
Za pár korun /08.01.09
Čatní

Čatní

Bez této pochoutky se neobejde žádné grilování.
Karel Hájek, Meziboří
Za pár korun /10.09.10
Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rychlé a velmi oblíbené jídlo pro celou rodinu.
Daniela Donátová, Praha 4
Za pár korun /06.04.09
Sýrová česnečka

Sýrová česnečka

Máš rád(a) sýrovou polévku? A co takhle přidat ještě česnek? 
Za pár korun /26.02.12
Překvapení s čepicí

Překvapení s čepicí

Úžasně voňavá dobrůtka.

Hana Medojídková, Slavkov

Za pár korun /29.06.16
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Chutně, rychle a levně!

Ilona Šitinová, Náchod

Za pár korun /08.03.12
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama