Reklama
Citronovo - smetanové těstoviny
Fotogalerie:

Citronovo - smetanové těstoviny

Nikola Gargaliková
Nikola Gargaliková
Liberec

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc!

Nikola Gargalíková, Liberec

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 200 g zakysaná smetana 15 %
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 velká cibule
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme do osolené vroucí vody těstoviny a vaříme je podle návodu, nejlépe aby byly al dente.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky a osmahneme ji na olivovém oleji.
  3. Až cibule zesklovatí, přidáme zakysanou smetanu a osolíme podle chuti. Chvilku povaříme. Na závěr přidáme šťávu z celého citronu, tak aby měla omáčka pořádný šmrnc.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a dáme na talíře. Navrch přidáme hotovou směs z pánve. Kdo chce, může obohatit houbami, strouhaným sýrem (doporučuji parmazán) a bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní vajčkový salát.

Jarní vajčkový salát.

Vajíčkový salát je nejlepší domácí.
Za pár korun /27.02.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka se zázvorem

Podle receptu

Františka Horváta z Kladna

Za pár korun /29.10.19
Kefírová buchta s borůvkami

Kefírová buchta s borůvkami

Borůvky lze nahradit jakýmkoliv ovocem.

Jitka Wilderová, Polička

Za pár korun /12.06.16
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky.

Helena Bláhová, Pelhřimov

Za pár korun /14.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu