Reklama
Cibulová pizza se smetanou
Fotogalerie:

Cibulová pizza se smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z tohoto množství surovin uděláš 1 velkou nebo 2 malé pizzy.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 100 ml voda
  • špetka cukru
  • 10 g droždí
  • 200 g hladká mouka
  • trocha soli
  • 3 lžíce olivový olej
  • 200 ml zakysaná smetana
  • 1 stroužek česnek
  • 150 g slanina
  • 3 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vlažné vody přidáme špetku cukru a rozmícháme droždí. Necháme 5 minut vzejít. Mouku osolíme, promícháme, přidáme kvásek a olivový olej. Vypracujeme těsto, které necháme 40 minut kynout na teplém místě.

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Na rozpálenou pánev dáme slaninu a necháme ji pustit tuk. Potom přidáme cibuli a za stálého míchání ji orestujeme. Když cibule začne lehce hnědnout, odstavíme.

  3. krok3

    Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali nastrouhaný stroužek česneku a trochu soli. Nahoru rozprostřeme  restovanou cibuli se slaninou a pečeme v troubě rozehřáté na 210 °C asi 10 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulánky

Cibulánky

Nejlepší jsou druhý den, pěkně odleželé. Lenka Danišová, Jirkov
Za pár korun /01.08.11
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Rychlá večeře snadná i pro začátečníka.
Lenka Niezgodová,Ostrava
Za pár korun /08.01.09
Překvapení s čepicí

Překvapení s čepicí

Úžasně voňavá dobrůtka.

Hana Medojídková, Slavkov

Za pár korun /29.06.16
Hrachová kaše

Hrachová kaše

Velmi výživný oběd či večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Za pár korun /26.06.12
Bramboračka s hlívou ústřičnou

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Hlíva posiluje imunitu

Podle receptu Evy Šimáčkové z Kladrub

Za pár korun /11.10.18
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama