Reklama
Reklama
Cibulová omáčka
Fotogalerie:

Cibulová omáčka

Marta Černínová

Mokré Lazce

Snad i ty oceníš, jak je dobrá. 

Marta Černínová, Mokré Lazce 

Ingredience

  • máslo
  • hladká mouka 70g
  • cibule 2 vrchovaté lžíce
  • masox 1
  • zakysaná smetana 1 kostka
  • mléko 1
  • 800ml

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky uděláme jíšku, do které nastrouháme na jemném struhadle středně velkou cibuli. Přidáme kostku masoxu a krátce promícháme. 

  2. Zakysanou smetanu rozmícháme v mléce a vlijeme do jíšky. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce ji povaříme. Pak ji ještě dochutíme solí nebo vegetou. Tato omáčka se podává k vařenému hovězímu masu s bramborami nebo s knedlíkem. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Pikantní dobrota na topinky, chuťovky i chlebíčky.
Za pár korun /27.03.12
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Po vánočním přejídání přijdou k chuti.
Šárka Osmánková, Tísek
Za pár korun /22.02.10
Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Jsou levné a rychlé. A jak báječně chutnají! Bývají hned pryč.
Pavla ...
Za pár korun /07.06.10
Bramboračka s hlívou ústřičnou

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Hlíva posiluje imunitu

Podle receptu Evy Šimáčkové z Kladrub

Za pár korun /11.10.18
Bramborový salát s červenou řepou

Bramborový salát s červenou řepou

Dáváme mu přednost před tím klasickým, je mnohem lepší. 

Helena ...

Za pár korun /28.02.12
Smažené chlebové placky

Smažené chlebové placky

Dobrota vykouzlená ze zbylého chleba.

Kateřina Kubíčková, Olomouc

Za pár korun /27.04.16
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama