Reklama
Cibule plněná čočkou
Fotogalerie:

Cibule plněná čočkou

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Zbyla-li Vám čočka, v cibuli se dočká.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 6 ks cibule
  • 200 g čočka
  • 50 g anglická slanina
  • 50 g tvrdý sýr
  • 1 vejce
  • petrželka, sůl, pepř
  • 3 lžíce olej stolní

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme ji necháme okapat a opatrně nožem vydlabeme středy. 

  2. Uvařenou a ochucenou čočku rozmělníme se 3 lžícemi oleje a vydlabanými středy. Přidáme petrželku, nakrájené uvařené vejce a anglickou slaninu. Tvrdý sýr nakrájíme na plátky a položíme na vrch.

  3. Vše v pekáčku mírně podlijeme a zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut než se sýr rozpeče. Podáváme se šťouchanými brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Výborné jídlo, které se hodí i jako sváteční oběd. Lucie Hrbková, Sedlčany
Za pár korun /29.03.12
Sýrová  se špenátem a mrkví

Sýrová se špenátem a mrkví

Na této pikantní zeleninové polévce si vždy rád pošmáknu.
Vojtěch Miláček, ...
Za pár korun /25.03.10
Žampiony plněné masem

Žampiony plněné masem

Voňavé a dobré.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /14.11.12
Listové balíčky s překvapením

Listové balíčky s překvapením

Před pečením je potři rozšlehaným vejcem.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /24.03.15
Majolková bábovka

Majolková bábovka

Nikdo nepozná, že je z majolky...
Lenka Doležalová, Nechanice
Za pár korun /20.06.11
Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Bramborové knedlíky trochu jinak.
Helena Sklářová, Vizovice
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy
Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama