Reklama
Cibule plněná čočkou
Fotogalerie:

Cibule plněná čočkou

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Zbyla-li Vám čočka, v cibuli se dočká.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 6 ks cibule
  • 200 g čočka
  • 50 g anglická slanina
  • 50 g tvrdý sýr
  • 1 vejce
  • petrželka, sůl, pepř
  • 3 lžíce olej stolní

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme ji necháme okapat a opatrně nožem vydlabeme středy. 

  2. Uvařenou a ochucenou čočku rozmělníme se 3 lžícemi oleje a vydlabanými středy. Přidáme petrželku, nakrájené uvařené vejce a anglickou slaninu. Tvrdý sýr nakrájíme na plátky a položíme na vrch.

  3. Vše v pekáčku mírně podlijeme a zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut než se sýr rozpeče. Podáváme se šťouchanými brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jogurtové bulky

Jogurtové bulky

Lucie Radilová, Humpolec
Za pár korun /26.01.19
Pohankové rizoto po italsku

Pohankové rizoto po italsku

Obdoba klasického italského rizota.

Lidia Urlič, Brno

Za pár korun /06.01.13
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Provensálský chléb

Provensálský chléb

Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní ...
Za pár korun /11.06.13
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
Ostré cibulové kroužky

Ostré cibulové kroužky

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /24.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu