Ciabatta se skrytým vejcem
Fotogalerie:

Ciabatta se skrytým vejcem

Libor Kalivoda

Prachatice
Alespoň v sobotu nebo v neděli máme doma rádi vydatnou snídani tzv. na vidličku. Vajíčka prakticky nikdy nechybí, samozřejmě v různých podobách.
Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 4 ks ciabatta
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce ocet
  • 100 g sýr plátkový
  • 100 g šunka
  • 1 lžíce med
  • 1 lžíce majonéza
  • 1,5 lžíce hořčice
  • 3 lžičky olej olivový
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zálivku připravíme v misce. Metličkou našleháme med, majonézu, hořčici a olej. Šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Dochutíme solí a pepřem. V hlubokém hrnci přivedeme k varu asi dva litry vody a vmícháme ocet. Do šálku rozklepneme vejce.
  2. krok2
    Promícháme vroucí octovou vodu a do víru uprostřed necháme sklouznout vejce – díky tomu se také „zatočí“ a bude mít hezký tvar. Povaříme dvě až tři minuty, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý, a pak vyjmeme děrovanou naběračkou. Postupně zopakujeme se zbylými vejci.
  3. krok3
    Ciabatty přepůlíme a v troubě  dozlatova upečeme.
  4. Opečené bagetky ozdobíme sýrem a šunkou. Navrch položíme uvařené vejce.
  5. Podáváme polité jemnou medovou zálivkou.

    Liborův tip
    Vejce je lepší vařit postupně, protože snáze uhlídáte, aby neztratila tvar.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (23.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso na houbách s kuskusem

Maso na houbách s kuskusem

Levné a rychlé. Martina Hejnyšová, Praha
Za pár korun /06.09.14
Brokolicová polévka s cizrnou

Brokolicová polévka s cizrnou

Díky cizrně získá polévka oříškovou chuť.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /09.10.14
Bramborovo-špenátové noky

Bramborovo-špenátové noky

Jsou výborné se sýrovou omáčkou.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Za pár korun /09.09.14
Kulajda s houbami

Kulajda s houbami

U nás nikdo nemá rád kopr, proto ho ani do této polévky nedávám.
Ilona ...
Za pár korun /22.12.11
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Listové balíčky s překvapením

Listové balíčky s překvapením

Před pečením je potři rozšlehaným vejcem.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /24.03.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama