Reklama
Ciabatta se skrytým vejcem
Fotogalerie:

Ciabatta se skrytým vejcem

Libor Kalivoda

Prachatice
Alespoň v sobotu nebo v neděli máme doma rádi vydatnou snídani tzv. na vidličku. Vajíčka prakticky nikdy nechybí, samozřejmě v různých podobách.
Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 4 ks ciabatta
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce ocet
  • 100 g sýr plátkový
  • 100 g šunka
  • 1 lžíce med
  • 1 lžíce majonéza
  • 1,5 lžíce hořčice
  • 3 lžičky olej olivový
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zálivku připravíme v misce. Metličkou našleháme med, majonézu, hořčici a olej. Šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Dochutíme solí a pepřem. V hlubokém hrnci přivedeme k varu asi dva litry vody a vmícháme ocet. Do šálku rozklepneme vejce.
  2. krok2
    Promícháme vroucí octovou vodu a do víru uprostřed necháme sklouznout vejce – díky tomu se také „zatočí“ a bude mít hezký tvar. Povaříme dvě až tři minuty, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý, a pak vyjmeme děrovanou naběračkou. Postupně zopakujeme se zbylými vejci.
  3. krok3
    Ciabatty přepůlíme a v troubě  dozlatova upečeme.
  4. Opečené bagetky ozdobíme sýrem a šunkou. Navrch položíme uvařené vejce.
  5. Podáváme polité jemnou medovou zálivkou.

    Liborův tip
    Vejce je lepší vařit postupně, protože snáze uhlídáte, aby neztratila tvar.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (23.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíčky

Rohlíčky

Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču. Lucie Luxová, ...
Za pár korun /19.01.11
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu.
Renata Malatková, Paršovice
Za pár korun /25.10.11
Letní plněné cukety

Letní plněné cukety

Vynikající zatepla i zastudena.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Za pár korun /07.07.17
Plněné skořápky

Plněné skořápky

Veselé velikonoční pohoštění.

Markéta Pilná, Benešov

Za pár korun /26.03.16
Brambory plněné vejci

Brambory plněné vejci

Vnitřky brambor využívám na koláč.

Dáša Vyskočilová, Praha

Za pár korun /02.04.16
Malinový kompot

Malinový kompot

Keře malin na mojí zahrádce se v poslední době bujně rozrostly a v létě ...
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama