Reklama
Chuťovka nejen k pivu
Fotogalerie:

Chuťovka nejen k pivu

Táňa Doležalová

Bohumín
Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín

Ingredience

  • Karbanátky
  • 500 g vločky ovesné
  • 4 vejce
  • 6 lžic krupička dětská
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce vegeta
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na obalování strouhanka
  • Nálev
  • 10 kuliček pepř celý
  • 10 kuliček nové koření
  • 6 cibule
  • 1 lžička sůl
  • 2 listy bobkový list
  • 3 l voda
  • 1 l ocet
  • 100 g cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky nejprve na dvě hodiny namočíme. Pak z nich vymačkáme vodu‚ přidáme ostatní ingredience a těsto zahustíme strouhankou. Má být hustší než na bramboráky‚ aby v něm lžíce stála.
  2. Usmažíme karbanátky. Musí být křupavé a  tmavé‚ protože v nálevu vyblednou. Uvaříme si nálev. Všechny suroviny společně vaříme asi 5 minut. Vychladíme.
  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do sklenice vrstvíme cibuli a karbanátky‚ nakonec přidáme nálev a sklenici uzavřeme. Necháme uležet alespoň 4 dny.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně. Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
Vaječné muchomůrky

Vaječné muchomůrky

Hezká a chutná večeře potěší malé i velké strávníky.
Barbora Gavláková, Havířov...
Za pár korun /05.03.17
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Příměsi se v omeletě neutopí, ale spolu s roztaveným sýrem ji skvěle ozdobí.
...
Za pár korun /06.10.08
Tvarohová pomazánka se salámem

Tvarohová pomazánka se salámem

S tvarohem je určitě kapku zdravější.

Vlasta Valachová, Borovany

Za pár korun /29.01.13
Petřin fazolový guláš

Petřin fazolový guláš

U nás doma ho máme všichni moc rádi.

Petra Raszková, Smilovice u Třince

Za pár korun /07.09.15
Oříškové taštičky

Oříškové taštičky

Nejsou příliš sladké, můžeš je před podáváním pocukrovat.

Lucie Exnerová, ...

Za pár korun /20.07.16
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama