Reklama
Chuťovka nejen k pivu
Fotogalerie:

Chuťovka nejen k pivu

Táňa Doležalová

Bohumín
Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín

Ingredience

  • Karbanátky
  • 500 g vločky ovesné
  • 4 vejce
  • 6 lžic krupička dětská
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce vegeta
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na obalování strouhanka
  • Nálev
  • 10 kuliček pepř celý
  • 10 kuliček nové koření
  • 6 cibule
  • 1 lžička sůl
  • 2 listy bobkový list
  • 3 l voda
  • 1 l ocet
  • 100 g cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky nejprve na dvě hodiny namočíme. Pak z nich vymačkáme vodu‚ přidáme ostatní ingredience a těsto zahustíme strouhankou. Má být hustší než na bramboráky‚ aby v něm lžíce stála.
  2. Usmažíme karbanátky. Musí být křupavé a  tmavé‚ protože v nálevu vyblednou. Uvaříme si nálev. Všechny suroviny společně vaříme asi 5 minut. Vychladíme.
  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do sklenice vrstvíme cibuli a karbanátky‚ nakonec přidáme nálev a sklenici uzavřeme. Necháme uležet alespoň 4 dny.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborák à la rösti

Bramborák à la rösti

Není sice tak laciný jako ten klasický, ale zato je výborný! Květa Kroupová, Praha ...
Za pár korun /03.02.11
Sýrové karbanátky s vejcem

Sýrové karbanátky s vejcem

Chutnají skvěle, i když v nich není žádné maso. 

Alena Rulíšková, ...

Za pár korun /11.03.17
Brambory na grilu

Brambory na grilu

Skvělá příloha ke grilovaným masům.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /28.08.15
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Pochutnáváme si na ní pravidelně.

Dagmar Kallupová, Stod

Za pár korun /12.12.12
Cibulánky

Cibulánky

Nejlepší jsou druhý den, pěkně odleželé.
Lenka Danišová, Jirkov
Za pár korun /01.08.11
Květáková polévka

Květáková polévka

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Za pár korun /25.09.15
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama