Reklama
Chuťovka nejen k pivu
Fotogalerie:

Chuťovka nejen k pivu

Táňa Doležalová

Bohumín
Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín

Ingredience

  • Karbanátky
  • 500 g vločky ovesné
  • 4 vejce
  • 6 lžic krupička dětská
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce vegeta
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na obalování strouhanka
  • Nálev
  • 10 kuliček pepř celý
  • 10 kuliček nové koření
  • 6 cibule
  • 1 lžička sůl
  • 2 listy bobkový list
  • 3 l voda
  • 1 l ocet
  • 100 g cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky nejprve na dvě hodiny namočíme. Pak z nich vymačkáme vodu‚ přidáme ostatní ingredience a těsto zahustíme strouhankou. Má být hustší než na bramboráky‚ aby v něm lžíce stála.
  2. Usmažíme karbanátky. Musí být křupavé a  tmavé‚ protože v nálevu vyblednou. Uvaříme si nálev. Všechny suroviny společně vaříme asi 5 minut. Vychladíme.
  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do sklenice vrstvíme cibuli a karbanátky‚ nakonec přidáme nálev a sklenici uzavřeme. Necháme uležet alespoň 4 dny.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kefírová buchta s borůvkami

Kefírová buchta s borůvkami

Borůvky lze nahradit jakýmkoliv ovocem. Jitka Wilderová, Polička
Za pár korun /12.06.16
Syrníky z tvarůžků

Syrníky z tvarůžků

Kdo má rád pikantní chuť tvarůžků, nechá se určitě nalákat mým receptem a ...
Za pár korun /19.08.09
Plněná vejce s kukuřicí

Plněná vejce s kukuřicí

Můžeš je dochutit špetkou chilli.

Karolína Kadlecová, Vyškov

Za pár korun /03.02.14
Citronovo - smetanové těstoviny

Citronovo - smetanové těstoviny

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc!

Nikola Gargalíková, Liberec

Za pár korun /07.10.14
Placičky gothajky

Placičky gothajky

Nějakou tu uzeninu mám doma vždy.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /29.07.15
Těstoviny s uzenou rybou

Těstoviny s uzenou rybou

Jednoduchá a dobrá večeře je za chvilku.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /16.06.16
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama