Chorošovec na cibuli
Fotogalerie:

Chorošovec na cibuli

Hana Kupková
Hana Kupková
Ostrava-Poruba

Pozor, jídla z chorošovce nesmíš zapíjet alkoholem, a to ani pivem.

Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • plátek máslo
  • 500 g chorošovec sírový či jiné čerstvé houby
  • 2–3 cibulka s natí
  • 1–3 rajčata
  • 2–3 ředkvičky
  • trocha sůl
  • 600 g uvařené brambory
  • 2 lžíce majoránka
  • trocha olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nasekáme. Podusíme je na másle, mírně podlijeme vodou a osolíme. Přidáme nasekanou cibulku, rajčata a ředkvičky a orestujeme.

  2. Podáváme s majoránkovými brambory. Dělám je tak, že nejlépe den předem uvařené brambory posypu hustě majoránkou a opeču je zprudka na oleji.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Je vydatná a chlapi ji mají rádi. Marta Svozilová, Kroměříž
Za pár korun /17.11.14
Krupicový dezert

Krupicový dezert

Mám ho ráda jako pohádku, kterou znám už od dětství.
Vlaďka Míková, Praha
Za pár korun /22.01.09
Pečené koprové bulky

Pečené koprové bulky

Domácí housky moje rodina zbožňuje. Peču je nejčastěji v sobotu, ale ...
Za pár korun /09.11.10
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Jiří Strádal, Kroměříž

Za pár korun /11.02.18
Bramboračka od maminky

Bramboračka od maminky

Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady
Za pár korun /29.03.10
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama