Pozor, jídla z chorošovce nesmíš zapíjet alkoholem, a to ani pivem.
Hana Kupková, Ostrava
Ingredience
- Ingredience
- plátek máslo
- 500 g chorošovec sírový či jiné čerstvé houby
- 2–3 cibulka s natí
- 1–3 rajčata
- 2–3 ředkvičky
- trocha sůl
- 600 g uvařené brambory
- 2 lžíce majoránka
- trocha olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby očistíme a nasekáme. Podusíme je na másle, mírně podlijeme vodou a osolíme. Přidáme nasekanou cibulku, rajčata a ředkvičky a orestujeme.
-
Podáváme s majoránkovými brambory. Dělám je tak, že nejlépe den předem uvařené brambory posypu hustě majoránkou a opeču je zprudka na oleji.