Podáváme je k pivu nebo vínu.
Iveta Bílková, Kroměříž
Ingredience
- 2 cibule
- 70 g sádlo
- 1 celer
- 1 mrkev
- 400 g starší chléb
- 300 ml zeleninový vývar
- trocha pepře a kmínu
- 3 stroužky česnek
- snítka petrželky
- 2 cibulky i s natí
- 200 g anglická slanina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev. Za minutku přidáme kostičky chleba a promícháme.
-
Zalijeme vývarem tak, aby vznikla hustá hmota, ve které stále zůstávají kostky chleba v kuse. Spotřeba vývaru záleží na typu chleba a na tom, jak je tvrdý. Přidáme pepř, kmín, česnek, petrželku i cibulku. Z hmoty uděláme válečky velikosti sousta, které obalíme v plátku slaniny a pečeme při 180 °C 30 minut dorůžova.