Reklama
Chlebové bochánky
Fotogalerie:

Chlebové bochánky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nejsou složité a všem chutnají. Vyzkoušej bochánky i ty!
Kačka Toperczerová

Ingredience

  • 1 lžička cukr moučkový
  • 3 brambory
  • 2 lžičky ocet
  • 3 lžičky sůl
  • celé droždí
  • 500 g mouka hladká
  • kmín
  • voda

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

46 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme kvásek. Mouku a ostatní přísady včetně nastrouhaných brambor promícháme a těsto necháme v teple kynout 2 hodiny. Na pomoučeném válu tvarujeme bochánky. Položíme je na plech a necháme ještě kynout. Nahoře je nastřihneme do kříže a tam vložíme kousek másla. Pečeme prudce asi 20 minut

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Květáková polévka

Květáková polévka

Dělám ji z vody, v níž vařím květák. Hana Součková, Strakonice
Za pár korun /23.06.13
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Příměsi se v omeletě neutopí, ale spolu s roztaveným sýrem ji skvěle ozdobí.
...
Za pár korun /06.10.08
Cornflakes koláč

Cornflakes koláč

Lehčí varianta klasických slaných koláčů.

Verobika Marková, Český Těšín

Za pár korun /27.08.12
Ředkvičky smažené v těstíčku

Ředkvičky smažené v těstíčku

Jsou dobré i jen tak na zobání k pivu.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /29.03.15
Rýžové nudle  s houbami

Rýžové nudle s houbami

Ráda vařím jednoduchá a zdravá jídla.
Lenka Špačková, Praha
Za pár korun /08.01.09
Ovocné tiramisu

Ovocné tiramisu

Velmi jednoduchý a dobrý dezert.

Libuše Vichrová, Deštná

Za pár korun /10.06.16
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama