Reklama
Chleba zapečený se šunkou a špenátem
Fotogalerie:

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Pavlína Lupačová
Pavlína Lupačová
Třešť

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu.

Pavlína Lupačová, Třešť

Ingredience

  • na vymazání pekáče olej
  • 6 ks toustový chléb
  • 150 g mražený špenát
  • 200 g šunka
  • 3 ks rajčata
  • 200 g niva
  • 6 ks vejce
  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce dijonská horčice
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Olejem vymažeme zapékací mísu nebo plech. Špenát necháme povolit a vymačkáme z něj vodu.
  2. Ve třech řadách vedle sebe vyrovnáme chléb, který pokrájíme na čtvrtinky a klademe kůrkou dolů. Pak mezi chleby pravidelně rozdělíme šunku, nivu, špenát a rajčata nakrájená na kolečka.

  3. Vejce rozkvedláme v mléce, přidáme dijonskou hořčici, sůl a pepř. Připravenou směsí zalejeme chleby a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny (dozlatova). Servírujeme teplé.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

 Krémová polévka

Krémová polévka

Výtečná podzimní dobrota. Karolína Poledníková, Vřesina
Za pár korun /15.11.14
Sýrová polévka s pórkem

Sýrová polévka s pórkem

Podobně ji vařím i z kedluben.

Božena Peřinová, Bítovčice

Za pár korun /14.01.15
Salámové řízečky s celerovou kaší

Salámové řízečky s celerovou kaší

Recept na levný a lahodný oběd či teplou večeři.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /12.05.13
Cuketové lodičky

Cuketové lodičky

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /02.01.16
Smetanovo-malinová dobrůtka

Smetanovo-malinová dobrůtka

Zákusek je nejlepší s pudinkem, který má v sobě pravou vanilku.

Eva ...

Za pár korun /17.07.17
Rohlíky z domácí pekárny

Rohlíky z domácí pekárny

Domácí pekárnu si nemohu vynachválit, dá se v ní upéct mnoho druhů pečiva. ...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama