Reklama
Chleba zapečený se šunkou a špenátem
Fotogalerie:

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Pavlína Lupačová
Pavlína Lupačová
Třešť

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu.

Pavlína Lupačová, Třešť

Ingredience

  • na vymazání pekáče olej
  • 6 ks toustový chléb
  • 150 g mražený špenát
  • 200 g šunka
  • 3 ks rajčata
  • 200 g niva
  • 6 ks vejce
  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce dijonská horčice
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Olejem vymažeme zapékací mísu nebo plech. Špenát necháme povolit a vymačkáme z něj vodu.
  2. Ve třech řadách vedle sebe vyrovnáme chléb, který pokrájíme na čtvrtinky a klademe kůrkou dolů. Pak mezi chleby pravidelně rozdělíme šunku, nivu, špenát a rajčata nakrájená na kolečka.

  3. Vejce rozkvedláme v mléce, přidáme dijonskou hořčici, sůl a pepř. Připravenou směsí zalejeme chleby a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny (dozlatova). Servírujeme teplé.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Muffinky s ořechy

Muffinky s ořechy

Tvoje děti si je jistě rychle oblíbí. Jana Patočková, Brno
Za pár korun /04.08.12
Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Pochutnáš si na nich, přestože neobsahují žádné maso.
Michaela Vyhnalová, ...
Za pár korun /08.06.10
Brokolicová polévka s cizrnou

Brokolicová polévka s cizrnou

Díky cizrně získá polévka oříškovou chuť.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /09.10.14
Bramborové smraďochy

Bramborové smraďochy

Znám mnoho receptů s olomouckými tvarůžky, tento patří mezi nejlepší.
Jana ...
Za pár korun /27.12.11
Polévka z bulguru

Polévka z bulguru

Zdravá pochoutka, která zahřeje i zasytí.

Jana Kolářová, České Budějovice

Za pár korun /15.03.14
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky.

Helena Bláhová, Pelhřimov

Za pár korun /14.01.17
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama