Reklama
Chleba zapečený se šunkou a špenátem
Fotogalerie:

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Pavlína Lupačová
Pavlína Lupačová
Třešť

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu.

Pavlína Lupačová, Třešť

Ingredience

  • na vymazání pekáče olej
  • 6 ks toustový chléb
  • 150 g mražený špenát
  • 200 g šunka
  • 3 ks rajčata
  • 200 g niva
  • 6 ks vejce
  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce dijonská horčice
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Olejem vymažeme zapékací mísu nebo plech. Špenát necháme povolit a vymačkáme z něj vodu.
  2. Ve třech řadách vedle sebe vyrovnáme chléb, který pokrájíme na čtvrtinky a klademe kůrkou dolů. Pak mezi chleby pravidelně rozdělíme šunku, nivu, špenát a rajčata nakrájená na kolečka.

  3. Vejce rozkvedláme v mléce, přidáme dijonskou hořčici, sůl a pepř. Připravenou směsí zalejeme chleby a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny (dozlatova). Servírujeme teplé.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Majolková bábovka

Majolková bábovka

Nikdo nepozná, že je z majolky... Lenka Doležalová, Nechanice
Za pár korun /20.06.11
Kopřivový špenát s uzeným

Kopřivový špenát s uzeným

Naše oblíbené jídlo, které jíme hlavně na jaře kvůli vitaminům.

Eliška Kozáková, ...

Za pár korun /28.04.14
Pizza

Pizza

Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla ...
Za pár korun /09.11.08
Carbonara po česku

Carbonara po česku

Je to podobné známé italské specialitě.

Michaela Radvanovská, Příbram

Za pár korun /24.06.14
Vydatná se vším všudy

Vydatná se vším všudy

Jsou v ní samé dobroty, které dohromady tvoří úplný koncert chutí.

Andrea ...

Za pár korun /14.06.17
Květákové placičky

Květákové placičky

Po osmažení nech tuk okapat na ubrousku.

Markéta Blahničková, Soběslav

Za pár korun /25.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu