Reklama
Česnekové noky
Fotogalerie:

Česnekové noky

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto
Z brambor se dá čarovat! I když noky nemá někdo příliš rád, na tomto receptu si určitě pochutná.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 250 g brambory vařené
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory rozmačkáme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  2. Z těsta potom nejlépe pomocí dvou lžic tvoříme noky a vaříme je v osolené vodě asi 5–7 minut.

    TIP: Noky se mi osvědčily jako chutná příloha k omáčkám a masovým směsím.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce. Petra Lišková, Hradec Králové
Za pár korun /13.02.16
Brokolice ve vaječné omeletě

Brokolice ve vaječné omeletě

Když nevíš, co připravit k večeři...

Olga Šimperová, Rajhradice

Za pár korun /16.10.14
Květáková polévka s krupicovými noky

Květáková polévka s krupicovými noky

Květák se dá koupit celý rok, což je výhoda, protože ho máme rádi. Jíme ho ...
Za pár korun /29.03.10
Zapékaná vejce s kopřivami

Zapékaná vejce s kopřivami

Je to taková jarní vitaminová bomba.

Markéta Závadová, Tábor

Za pár korun /08.03.17
Bramborový salát s cizrnou

Bramborový salát s cizrnou

Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha
Za pár korun /11.12.08
Brambory plněné vejci

Brambory plněné vejci

Vnitřky brambor využívám na koláč.

Dáša Vyskočilová, Praha

Za pár korun /02.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu