Červené rizotko
Fotogalerie:

Červené rizotko

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Pokud chcete mít rizoto vláčnější a šťavnatější, podlijte jej před zapečením trochou vývaru z bujónu.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 balení surimi tyčinky
  • dle chuti mražená zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev)
  • 2 ks karotka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 200 g strouhaný sýr
  • trochu oleje
  • 1 stroužek česnek
  • oregáno, sladká paprika
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvaříme si rýži. Zvlášť si na pánvi osmahneme cibuli, mraženou zeleninu a surimi tyčinky nakrájené na kostky. Trochu podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do změknutí zeleniny.
  2. Karotky očistíme a nastrouháme. Poté do vymazaného pekáče vložíme rýži, směs z krabích tyčinek a nastrouhanou karotku a okořeníme česnekem, oreganem a sladkou paprikou. Vše pořádně zamícháme, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně. Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
Dýňové zelí se sekanou

Dýňové zelí se sekanou

Máš na zahrádce velkou dýni, a nevíš, co s ní? Zkus tento recept.
Květa...
Za pár korun /02.12.11
Majolková bábovka

Majolková bábovka

Nikdo nepozná, že je z majolky...
Lenka Doležalová, Nechanice
Za pár korun /20.06.11
Sendvič s grilovanou zeleninou

Sendvič s grilovanou zeleninou

Okořeněná zelenina opečená na grilu je nejen výbornou přílohou, ale ...

Za pár korun /18.06.17
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Jsou báječně šťavnaté a voňavé.

Jarmila Hradecká, Žatec

Za pár korun /02.08.15
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama