Reklama
Červené rizotko
Fotogalerie:

Červené rizotko

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Pokud chcete mít rizoto vláčnější a šťavnatější, podlijte jej před zapečením trochou vývaru z bujónu.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 balení surimi tyčinky
  • dle chuti mražená zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev)
  • 2 ks karotka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 200 g strouhaný sýr
  • trochu oleje
  • 1 stroužek česnek
  • oregáno, sladká paprika
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvaříme si rýži. Zvlášť si na pánvi osmahneme cibuli, mraženou zeleninu a surimi tyčinky nakrájené na kostky. Trochu podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do změknutí zeleniny.
  2. Karotky očistíme a nastrouháme. Poté do vymazaného pekáče vložíme rýži, směs z krabích tyčinek a nastrouhanou karotku a okořeníme česnekem, oreganem a sladkou paprikou. Vše pořádně zamícháme, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stýskance

Stýskance

Po mase se ti stýskat nebude. Lída Gajdová, Ústí nad Labem
Za pár korun /23.11.14
Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem

Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem

Ke grilovanému masu to nejlepší!

Jiřina Jirků, Nové Město na Moravě

Za pár korun /05.09.13
Arašídová pomazánka

Arašídová pomazánka

Je skvělá‚ protože obsahuje zdravé tuky z arašídů.
Tereza Mrowiecová, ...
Za pár korun /08.06.10
Chorošovec na cibuli

Chorošovec na cibuli

Pozor, jídla z chorošovce nesmíš zapíjet alkoholem, a to ani pivem.

Hana Kupková, ...

Za pár korun /01.03.13
Šátečky s povidly

Šátečky s povidly

Nekazí se ani v horku, dlouho vydrží vláčné.

Radim Blažek, Vsetín

Za pár korun /03.08.12
Špízky

Špízky

Večeře ve stylu „co dům dal“ má něco do sebe. Často bývá v ledničce množství ...
Za pár korun /29.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu