Reklama
Červené rizotko
Fotogalerie:

Červené rizotko

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Pokud chcete mít rizoto vláčnější a šťavnatější, podlijte jej před zapečením trochou vývaru z bujónu.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 balení surimi tyčinky
  • dle chuti mražená zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev)
  • 2 ks karotka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 200 g strouhaný sýr
  • trochu oleje
  • 1 stroužek česnek
  • oregáno, sladká paprika
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvaříme si rýži. Zvlášť si na pánvi osmahneme cibuli, mraženou zeleninu a surimi tyčinky nakrájené na kostky. Trochu podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do změknutí zeleniny.
  2. Karotky očistíme a nastrouháme. Poté do vymazaného pekáče vložíme rýži, směs z krabích tyčinek a nastrouhanou karotku a okořeníme česnekem, oreganem a sladkou paprikou. Vše pořádně zamícháme, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyrolské  líné halušky

Tyrolské líné halušky

Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /21.06.19
Pečený chléb z remosky

Pečený chléb z remosky

Dochuť ho čímkoliv, cibule je základ.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Za pár korun /30.03.16
Domácí Bulharská pomazánka

Domácí Bulharská pomazánka

Skvělá třeba k topinkám, nebo jako pomazánka na jednohubky!

Anna Kadlubiecová, Písek

Za pár korun /16.04.12
Kuřecí kousky  ve slanině

Kuřecí kousky ve slanině

Důležité je zvolit správné koření.

Miroslava Žáčková, Praha

Za pár korun /11.07.14
Lečo s bramborem

Lečo s bramborem

Můžeš přidat i jednu sušenou feferonku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha


Za pár korun /18.10.15
Bramborový salát s cizrnou

Bramborový salát s cizrnou

Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu