Pokud chcete mít rizoto vláčnější a šťavnatější, podlijte jej před zapečením trochou vývaru z bujónu.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 250 g rýže
- 1 balení surimi tyčinky
- dle chuti mražená zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev)
- 2 ks karotka
- 1 cibule
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 200 g strouhaný sýr
- trochu oleje
- 1 stroužek česnek
- oregáno, sladká paprika
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme si rýži. Zvlášť si na pánvi osmahneme cibuli, mraženou zeleninu a surimi tyčinky nakrájené na kostky. Trochu podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do změknutí zeleniny.
-
Karotky očistíme a nastrouháme. Poté do vymazaného pekáče vložíme rýži, směs z krabích tyčinek a nastrouhanou karotku a okořeníme česnekem, oreganem a sladkou paprikou. Vše pořádně zamícháme, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C.