Reklama
Bylinkový chleba
Fotogalerie:

Bylinkový chleba

Lenka Fardová

Znojmo
Vlastnoručně upečený chleba vám bude chutnat vždycky lépe než kupovaný.
Lenka Fardová, Znojmo

Ingredience

  • 600 g mouka hladká
  • 1 kostka droždí
  • špetka cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti pažitka
  • dle chuti petržel nať
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžičky sůl
  • na potření vejce
  • na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do prosáté mouky utvoříme důlek, nadrobíme do něj droždí, posypeme cukrem a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Pak přidáme zbylé mléko, vejce, nadrobno posekané bylinky, olej, na kousky pokrájený česnek a sůl. Těsto dobře prohněteme, utvoříme bochánek, poprášíme moukou a opět necháme v teple zakryté kynout asi 1 hodinu.
  3. Po vykynutí těsto ještě znovu propracujeme, rozdělíme na dvě poloviny a z každé utvoříme podlouhlý chleba ve tvaru veky. Oba chleby pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v troubě předehřáté na 180  °C asi 30 minut.
     
    TIP: Bylinky můžeš zaměnit. Bazalka, tymián či rozmarýn budou stejně voňavé.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádové sendviče

Avokádové sendviče

Avokádo obsahuje hodně železa a vitaminů skupiny B. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /16.09.16
Stehýnka na slanině

Stehýnka na slanině

Z králičích stehen je možná ještě lepší.

Lucie Strakošová, Trnávka

Za pár korun /20.07.16
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Lahůdka pro věčně hladové krky – zasytí.
Iveta Musilová, Jihlava
Za pár korun /29.09.08
Vaječné muchomůrky

Vaječné muchomůrky

Jsou velmi snadné, rychlé a pěkně ozdobí každý sváteční stůl. Chutnají i dětem.
...
Za pár korun /19.12.11
Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Můžeš je posypat také pálivou paprikou.

Věra Kadlecová, Prostějov

Za pár korun /27.04.16
Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče.

Jana Heidingerová, Praha

Za pár korun /02.08.15
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama