Reklama
Bylinkový chleba
Fotogalerie:

Bylinkový chleba

Lenka Fardová

Znojmo
Vlastnoručně upečený chleba vám bude chutnat vždycky lépe než kupovaný.
Lenka Fardová, Znojmo

Ingredience

  • 600 g mouka hladká
  • 1 kostka droždí
  • špetka cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti pažitka
  • dle chuti petržel nať
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžičky sůl
  • na potření vejce
  • na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do prosáté mouky utvoříme důlek, nadrobíme do něj droždí, posypeme cukrem a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Pak přidáme zbylé mléko, vejce, nadrobno posekané bylinky, olej, na kousky pokrájený česnek a sůl. Těsto dobře prohněteme, utvoříme bochánek, poprášíme moukou a opět necháme v teple zakryté kynout asi 1 hodinu.
  3. Po vykynutí těsto ještě znovu propracujeme, rozdělíme na dvě poloviny a z každé utvoříme podlouhlý chleba ve tvaru veky. Oba chleby pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v troubě předehřáté na 180  °C asi 30 minut.
     
    TIP: Bylinky můžeš zaměnit. Bazalka, tymián či rozmarýn budou stejně voňavé.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čočka na karí

Čočka na karí

Rychlý a pikantní pokrm. Hana Školníková, České Budějovice
Za pár korun /23.10.15
Uzená polévka

Uzená polévka

S bylinkami je nejlepší.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Za pár korun /14.02.16
Domácí langoše

Domácí langoše

Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov
Za pár korun /06.03.09
Domácí pivní chléb

Domácí pivní chléb

Přejídá se ti moučný chléb z obchodu? Zkus si podle mého receptu upéct pivní ...
Za pár korun /28.02.10
Pikantní kostky v bramboráku

Pikantní kostky v bramboráku

Na dobře připraveném sójovém mase si smlsnou i pánové.

Pavla Tomanová, ...

Za pár korun /14.05.16
Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Raději máme pikantní kečup, dodá jídlu šmrnc.

Libuše Vichrová, Deštná

Za pár korun /05.02.16
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama