Reklama
Bylinkový chleba
Fotogalerie:

Bylinkový chleba

Lenka Fardová

Znojmo
Vlastnoručně upečený chleba vám bude chutnat vždycky lépe než kupovaný.
Lenka Fardová, Znojmo

Ingredience

  • 600 g mouka hladká
  • 1 kostka droždí
  • špetka cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti pažitka
  • dle chuti petržel nať
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžičky sůl
  • na potření vejce
  • na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do prosáté mouky utvoříme důlek, nadrobíme do něj droždí, posypeme cukrem a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Pak přidáme zbylé mléko, vejce, nadrobno posekané bylinky, olej, na kousky pokrájený česnek a sůl. Těsto dobře prohněteme, utvoříme bochánek, poprášíme moukou a opět necháme v teple zakryté kynout asi 1 hodinu.
  3. Po vykynutí těsto ještě znovu propracujeme, rozdělíme na dvě poloviny a z každé utvoříme podlouhlý chleba ve tvaru veky. Oba chleby pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v troubě předehřáté na 180  °C asi 30 minut.
     
    TIP: Bylinky můžeš zaměnit. Bazalka, tymián či rozmarýn budou stejně voňavé.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jablka

Pečená jablka

Zdravá svačina.  Lída Guková, Pacov 
Za pár korun /28.02.12
Špenátové omelety

Špenátové omelety

Tento recept jsem dostala od maminčiny kolegyně z práce, paní Jany. Jelikož ...
Za pár korun /15.12.10
Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený.

Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /04.02.17
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Rychlá večeře snadná i pro začátečníka.
Lenka Niezgodová,Ostrava
Za pár korun /08.01.09
Hráškovo-sýrová polévka

Hráškovo-sýrová polévka

Hrášek nemusíš loupat, vaří se i s lusky.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /21.02.15
Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí.
Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu