Brokolicové placičky
Fotogalerie:

Brokolicové placičky

Lucie Polzerová
Lucie Polzerová
Hradec Králové 7
Jedna z variant jak připravit brokolici a pochutnat si na ní.
Lucie Polznerová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 1 vejce
  • 4 lžíce polohrubámouka
  • špetka muškátový oříšek
  • dle chuti sůl a pepř
  • dle potřeby olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici uvaříme, rozmačkáme a vmícháme do ní žloutek a mouku. Směs podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  2. Z bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do ochucené směsi. Ta musí být hustá asi jako na bramborák. Můžeme přidat i trochu nadrobno nakrájné uzeniny, ale není to nutné.
  3. Z brokolicové směsi smažíme na rozpáleném oleji placičky. Jako příloha se hodí vařené brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové jednohubky

Škvarkové jednohubky

Jednoduchá a výborná pochoutka. Zapíjíme ji dobrým pivem. Jana Niemcová, ...
Za pár korun /22.02.10
Sleďový  salát

Sleďový salát

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Za pár korun /23.03.15
Hráškovo-sýrová polévka

Hráškovo-sýrová polévka

Hrášek nemusíš loupat, vaří se i s lusky.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /21.02.15
Brambory s lučinou

Brambory s lučinou

Místo špenátu můžeš dát jinou zeleninu.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /28.04.15
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Spolu s bramboračkou tvoří skvělý oběd.

Alena Klírová, Mýto

Za pár korun /01.05.16
Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /01.03.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama