Ingredience
- 1 kg brambory
- 600 g žampiony
- svazek petrželka
- 4 lžíce máslo
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžíce majoránka
- 150 g sýr strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brabory oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Na 2 lžících másla opékáme syrové brambory přibližně 15 minut. Osolíme je, opepříme a vložíme do mísy.
-
Na zbylých dvou lžících másla osmahneme pokrájené houby a opékáme je dozlatova. Osolíme je, opepříme a přidáme do mísy k opečeným bramborám.
-
Přisypeme trochu majoránky, petrželku posekanou nadrobno a všechny suroviny dobře promícháme.
-
Nakonec všechno ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
TIP: Na závěrečné posypání je nejvhodnější jemně nastrouhaný parmazán.