Reklama
Brambory se žampiony
Fotogalerie:

Brambory se žampiony

Helena Vokolková

Beroun
Můžeš servírovat buď jako samostatný hlavní chod, nebo jako přílohu, například ke karbanátkům.
Helena Vokolková, Beroun

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 600 g žampiony
  • svazek petrželka
  • 4 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce majoránka
  • 150 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brabory oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na 2 lžících másla opékáme syrové brambory přibližně 15 minut. Osolíme je, opepříme a vložíme do mísy.
  3. Na zbylých dvou lžících másla osmahneme pokrájené houby a opékáme je dozlatova. Osolíme je, opepříme a přidáme do mísy k opečeným bramborám.
  4. Přisypeme trochu majoránky, petrželku posekanou nadrobno a všechny suroviny dobře promícháme.
  5. Nakonec všechno ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

    TIP: Na závěrečné posypání je nejvhodnější jemně nastrouhaný parmazán.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudle s houbami

Nudle s houbami

Když přijdeme z lesa, oběd máme hotový raz dva. Pavla Macounová, Český Dub
Za pár korun /25.10.11
Provensálský chléb

Provensálský chléb

Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní ...
Za pár korun /11.06.13
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Budeš se divit, jak je dobrá.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Za pár korun /12.11.12
Datle a křížaly

Datle a křížaly

Jednoduché pohoštění. 

Lenka Kodýtková, Plzeň 

Za pár korun /22.02.12
Domácí tortilly

Domácí tortilly

Jednoduchá večeře, když toho v lednici moc není.

Magda Lacková, Klatovy

Za pár korun /21.01.16
Zapékaná vejce s kopřivami

Zapékaná vejce s kopřivami

Je to taková jarní vitaminová bomba.

Markéta Závadová, Tábor

Za pár korun /08.03.17
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama