Reklama
Brambory s pórkem
Fotogalerie:

Brambory s pórkem

Jiřina Bartošová
Jiřina Bartošová
Nymburk

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ztratí.

Jiřina Bartošová, Nymburk

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 ks pórek
  • 200 ml smetana na vaření
  • špetka sůl
  • na vymazání máslo

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrty, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vše nasypeme do zapékací misky nebo do pekáčku vymazaného máslem. Posolíme a můžeme lehce posypat kořením.
     

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 20 minut, průběžně obracíme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova, těsně před koncem pečení můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tvarohová pomazánka se salámem

Tvarohová pomazánka se salámem

S tvarohem je určitě kapku zdravější. Vlasta Valachová, Borovany
Za pár korun /29.01.13
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Slupka cukety obsahuje nejvíc zdraví prospěšných látek.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /21.04.16
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Zkus tuhle dobrotu po staročesku.

Petra Ménová, Kolín

Za pár korun /18.06.14
Špekáčkové špízy

Špekáčkové špízy

Hodí se k nim hořčice a kečup.

Lucie Novotná, Most

Za pár korun /14.07.16
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Manžel miluje houby a tohle je jedna z jeho nejoblíbenějších pochoutek.
...
Za pár korun /22.02.10
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín
Za pár korun /15.07.11
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama