Reklama
Brambory s pórkem
Fotogalerie:

Brambory s pórkem

Jiřina Bartošová
Jiřina Bartošová
Nymburk

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ztratí.

Jiřina Bartošová, Nymburk

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 ks pórek
  • 200 ml smetana na vaření
  • špetka sůl
  • na vymazání máslo

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrty, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vše nasypeme do zapékací misky nebo do pekáčku vymazaného máslem. Posolíme a můžeme lehce posypat kořením.
     

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 20 minut, průběžně obracíme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova, těsně před koncem pečení můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jablka

Pečená jablka

Zdravá svačina.  Lída Guková, Pacov 
Za pár korun /28.02.12
Špízy z kuřecích jater

Špízy z kuřecích jater

Marinovaná kuřecí játra se slaninou a rozmarýnem můžeme připravit také ...

Za pár korun /28.08.17
Ostré cibulové kroužky

Ostré cibulové kroužky

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /24.10.18
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Brokolicový nákyp s nivou

Brokolicový nákyp s nivou

Možno podávat s bramborem nebo samotné, za tepla i za studena. Niva lze nahradit jakýmkoliv...

Za pár korun /14.04.13
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Touto pomazánkou mile překvapíme každou návštěvu.
Za pár korun /27.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu