Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ztratí.
Jiřina Bartošová, Nymburk
Ingredience
- 1 kg brambory
- 1 ks pórek
- 200 ml smetana na vaření
- špetka sůl
- na vymazání máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrty, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vše nasypeme do zapékací misky nebo do pekáčku vymazaného máslem. Posolíme a můžeme lehce posypat kořením.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 20 minut, průběžně obracíme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova, těsně před koncem pečení můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.