Ingredience
- 8 brambory
- svazek petrželka
- 3 stroužky česnek
- 40 g parmezán
- 100 ml olej
- špetka sůl
- špetka pepř
- 100 g slanina anglická
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 °C asi na 50 minut.
-
Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme špetkou soli a pepřem.
-
Upečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5–10 minut.TIP: Brambory můžeme před dopečením jemně potřít rozehřátým máslem.