Reklama
Brambory s petrželkovým dipem
Fotogalerie:

Brambory s petrželkovým dipem

Jarmila Fialová

Kroměříž
Na podzim se vždy těším na brambory, to je jídlo podle mého gusta. Mohla bych je jíst třikrát denně.
Jarmila Fialová, Kroměříž

Ingredience

  • 8 brambory
  • svazek petrželka
  • 3 stroužky česnek
  • 40 g parmezán
  • 100 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g slanina anglická

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 °C asi na 50 minut.
  2. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme špetkou soli a pepřem.
  3. Upečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5–10 minut.
     
    TIP: Brambory můžeme před dopečením jemně potřít rozehřátým máslem.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová bramborová polévka

Smetanová bramborová polévka

Skvělá je i s medvědím česnekem. Daniela Rousová, České Budějovice
Za pár korun /20.05.16
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Je vydatná a chlapi ji mají rádi.

Marta Svozilová, Kroměříž

Za pár korun /17.11.14
Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Jednoduché, rychlé a levné. Červená řepa jídlo krásně rozzáří.

Andrea Hochová, ...

Za pár korun /02.09.12
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Jedna z variant jak připravit brokolici a pochutnat si na ní.
Lucie Polznerová, Hradec ...
Za pár korun /03.06.09
Cibulánky

Cibulánky

Nejlepší jsou druhý den, pěkně odleželé.
Lenka Danišová, Jirkov
Za pár korun /01.08.11
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Po vánočním přejídání přijdou k chuti.
Šárka Osmánková, Tísek
Za pár korun /22.02.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama