Reklama
Bramborový salát s cizrnou
Fotogalerie:

Bramborový salát s cizrnou

Lenka Sobotková

Praha
Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha

Ingredience

  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 250 g majonéza
  • 1 kg brambory
  • pepř
  • sůl
  • 250 g cizrna
  • 5 okurky sterilované
  • 1 plechovka kukuřice sterilovaná
  • 2 lžíce hořčice plnotučná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, aby změkla (nevaříme).
  2. Brambory uvaříme ve slupce, ne­cháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
    Mrkev, celer a petržel uvaříme téměř doměkka a vychladlé nakrájíme spolu s okurkami na kostičky.
  3. Vše smícháme s kukuřicí, hořčicí, majolkou, osolíme a opepříme.
    Podáváme s čerstvým pečivem nebo ke smažené rybě.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Grenadýrmarš

Grenadýrmarš

Levné jídlo, díky kterému spotřebuješ všechny zbytky. Jan Hlavuška, Brno
Za pár korun /20.01.16
Nakládaná čína s játry

Nakládaná čína s játry

Nejraději ji máme s hranolky.

Pavla Tomanová, Orlová 

Za pár korun /28.09.15
Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Nechce se ti trávit hodiny u sporáku? Vyzkoušej tohle jídlo‚ je rychlé ...
Za pár korun /03.02.11
Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče.

Jana Heidingerová, Praha

Za pár korun /02.08.15
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Za pár korun /09.02.13
Krabí salát

Krabí salát

Je příjemně lehký.       

Lenka Neumanová, Tachov

Za pár korun /22.11.14
 

Nejnovější

Studený letní boršč

Studený letní boršč

Tuto osvěžující polévku podáváme dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. ...
Všehochuť /28.06.17
Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc.

Zuzana Travičková, ...

Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama