Reklama
Bramborový salát s cizrnou
Fotogalerie:

Bramborový salát s cizrnou

Lenka Sobotková

Praha
Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha

Ingredience

  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 250 g majonéza
  • 1 kg brambory
  • pepř
  • sůl
  • 250 g cizrna
  • 5 okurky sterilované
  • 1 plechovka kukuřice sterilovaná
  • 2 lžíce hořčice plnotučná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, aby změkla (nevaříme).
  2. Brambory uvaříme ve slupce, ne­cháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
    Mrkev, celer a petržel uvaříme téměř doměkka a vychladlé nakrájíme spolu s okurkami na kostičky.
  3. Vše smícháme s kukuřicí, hořčicí, majolkou, osolíme a opepříme.
    Podáváme s čerstvým pečivem nebo ke smažené rybě.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sváteční příloha k pečenému masu

Sváteční příloha k pečenému masu

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo
Za pár korun /10.06.12
Bramboračka s hlívou ústřičnou

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Hlíva posiluje imunitu

Podle receptu Evy Šimáčkové z Kladrub

Za pár korun /11.10.18
Těstoviny s uzenou rybou

Těstoviny s uzenou rybou

Jednoduchá a dobrá večeře je za chvilku.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /16.06.16
Sýrová polévka s pórkem

Sýrová polévka s pórkem

Podobně ji vařím i z kedluben.

Božena Peřinová, Bítovčice

Za pár korun /14.01.15
Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama