Bramborový salát s cizrnou
Fotogalerie:

Bramborový salát s cizrnou

Lenka Sobotková

Praha
Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha

Ingredience

  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 250 g majonéza
  • 1 kg brambory
  • pepř
  • sůl
  • 250 g cizrna
  • 5 okurky sterilované
  • 1 plechovka kukuřice sterilovaná
  • 2 lžíce hořčice plnotučná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, aby změkla (nevaříme).
  2. Brambory uvaříme ve slupce, ne­cháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
    Mrkev, celer a petržel uvaříme téměř doměkka a vychladlé nakrájíme spolu s okurkami na kostičky.
  3. Vše smícháme s kukuřicí, hořčicí, majolkou, osolíme a opepříme.
    Podáváme s čerstvým pečivem nebo ke smažené rybě.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Pikantní dobrota na topinky, chuťovky i chlebíčky.
Za pár korun /27.03.12
Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Místo špeclí tak můžeš připravit i špagety.

Alena Votrubová, České Budějovice

Za pár korun /13.03.16
Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Chtěl ji po mně syn po návratu z Ameriky, recept mám z internetu.

...
Za pár korun /12.12.15
Vepřová játra Koliba

Vepřová játra Koliba

Experiment, který se zcela nečekaně vydařil.

Jiří Kulhánek, Kladno

Za pár korun /11.07.15
Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený.

Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /04.02.17
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama