Bramborový salát s červenou řepou
Fotogalerie:

Bramborový salát s červenou řepou

Helena Kadlecová

Ostrava

Dáváme mu přednost před tím klasickým, je mnohem lepší. 

Helena Kadlecová, Ostrava

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g brambory vařené ve slupce
  • 3 menší červená řepa
  • 1 avokádo
  • červená cibule šťáva z citronu
  • sůl 1 menší
  • špetka pepře trocha
  • olej 1 větší
  • majonéza Helman's 1 lžíce
  • trochu na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 

  2. Červenou řepu uvaříme doměkka (trvá to asi 15 minut), oloupeme a také ji nakrájíme na slabé plátky. Avokádo podélně rozřízneme, vyjmeme pecku, dužinu nakrájíme na kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. 

  3. Všechny suroviny smícháme, podle chuti osolíme a posypeme čerstvě namletým pepřem, zakápneme olejem a opatrně vmícháme majolku. 

  4. Nakonec salát ozdobíme pažitkou a podáváme nejlépe ještě vlažný. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Po usušení je uskladníme nebo hned uvaříme. Markéta Musilová, Koryčany
Za pár korun /08.09.16
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Za pár korun /25.10.11
Voňavé placičky

Voňavé placičky

Jsou rychle hotové a výborně chutnají.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Za pár korun /27.04.16
Slaný talíř Evie

Slaný talíř Evie

K dobrému vínku je to ideální pochoutka.
Marie Švecová, Damníkov
Za pár korun /16.12.10
Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Když se rajčata urodí, víme, co s nimi.

Barbora Koudelková, Most

Za pár korun /10.08.16
Cornflakes koláč

Cornflakes koláč

Lehčí varianta klasických slaných koláčů.

Verobika Marková, Český Těšín

Za pár korun /27.08.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama