Reklama
Bramborový salát s červenou řepou
Fotogalerie:

Bramborový salát s červenou řepou

Helena Kadlecová

Ostrava

Dáváme mu přednost před tím klasickým, je mnohem lepší. 

Helena Kadlecová, Ostrava

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g brambory vařené ve slupce
  • 3 menší červená řepa
  • 1 avokádo
  • červená cibule šťáva z citronu
  • sůl 1 menší
  • špetka pepře trocha
  • olej 1 větší
  • majonéza Helman's 1 lžíce
  • trochu na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 

  2. Červenou řepu uvaříme doměkka (trvá to asi 15 minut), oloupeme a také ji nakrájíme na slabé plátky. Avokádo podélně rozřízneme, vyjmeme pecku, dužinu nakrájíme na kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. 

  3. Všechny suroviny smícháme, podle chuti osolíme a posypeme čerstvě namletým pepřem, zakápneme olejem a opatrně vmícháme majolku. 

  4. Nakonec salát ozdobíme pažitkou a podáváme nejlépe ještě vlažný. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebové bochánky

Chlebové bochánky

Nejsou složité a všem chutnají. Vyzkoušej bochánky i ty! Kačka Toperczerová
Za pár korun /13.08.08
Nudle s houbami

Nudle s houbami

Když přijdeme z lesa, oběd máme hotový raz dva.
Pavla Macounová, Český Dub
Za pár korun /25.10.11
Chuťovka nejen k pivu

Chuťovka nejen k pivu

Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín
Za pár korun /18.02.10
Těstoviny se šunkou a zeleninou

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /01.10.16
Pórek v bešamelovém kabátku

Pórek v bešamelovém kabátku

Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby,...
Za pár korun /20.01.14
Květákové placičky III

Květákové placičky III

Mezi moje nejoblíbenější letní jídla patří placičky z květáku. Jejich ...
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama