Dělám ho bez majonézy, je lehčí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Ingredience
- 500 g brambor
- 2 vejce natvrdo
- 1 sklenička sterilovaná zelenina na přípravu bramborového salátu
- 2-3 sterilované okurky
- 1 cibule
- 200 g měkký salám
- 1 lžíce sůl
- 500 ml bílý jogurt
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme a necháme vystydnout. Potom je oloupeme a protlačíme přes mřížku na bramborový salát.
-
Okurky, cibuli, salám a vejce nakrájíme na kostičky. Sterilovanou zeleninu scedíme a vše zamícháme.
-
Salát polijeme bílým jogurtem, přidáme lžíci soli a zase promícháme. Pokud se nám zdá salát suchý, můžeme přilít trochu láku.