Reklama
Bramborový nákyp
Fotogalerie:

Bramborový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborná večeře, která skoro nic nestojí.

Simona Karlíková, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 600 g brambory
  • 1 červená paprika
  • 2 lžičky koření na americké brambory
  • 6 ks vejce
  • trocha soli a pepře
  • 1 hrst mražený hrášek
  • 1/2 svazku pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Brambory oškrábeme, nastrouháme najemno a opékáme za občasného míchání asi 8 minut. 

  2. Přidáme nakrájenou papriku a posypeme kořením na americké brambory. Vejce prošleháme se solí, pepřem, přidáme hrášek, posekanou pažitku a vmícháme k bramborám. Zapékací nádobu naplníme připravenou směsí a pečeme při 170 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizotové karbanátky

Rizotové karbanátky

Zpracuješ zbytky a ještě si pochutnáš. Iveta Bílková, Kroměříž
Za pár korun /02.06.14
Vídeňská zapékaná kaše

Vídeňská zapékaná kaše

Výborná je i uvařená z jáhel. 

Petra Janečková, Tábor

Za pár korun /29.03.16
Tajemství

Tajemství

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Za pár korun /25.09.13
Česnekové noky

Česnekové noky

Z brambor se dá čarovat! I když noky nemá někdo příliš rád, na tomto ...
Za pár korun /16.06.12
Cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky

Iveta Granzerová, Oldřišov

Za pár korun /01.08.18
Kokosové muffiny s vůní citronu

Kokosové muffiny s vůní citronu

Hodí se jako pohoštění nebo jako méně obvyklá, ale o to zajímavější snídaně.

...

Za pár korun /07.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu