Bramborovo-tvarohové knedlíky
Fotogalerie:

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Marie Kolářová

Dub nad Moravou
Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké.
Marie Kolářová, Dub nad Moravou

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 500 g tvaroh
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, tvaroh, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme kolečka. Naplníme ovocem nebo povidly a zabalíme.
  2. Vaříme ve vodě asi 8 minut (dokud knedlík nevyplave). Na talíři posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo. Štěpánka Hegrová, Bílina
Za pár korun /27.02.13
Nudlová omeleta s uzeninou

Nudlová omeleta s uzeninou

Lépe se podle mě nudle udělat nedají.

Tomáš Prokůpek, Ústí nad Labem

Za pár korun /16.02.14
Spätzle (špecle)

Spätzle (špecle)

Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice
Za pár korun /09.11.09
Mrkvové šátečky

Mrkvové šátečky

Je to starý recept zděděný po babičce.
Jaroslava Kordová, Míšov
Za pár korun /06.03.09
Dušené fazolové lusky

Dušené fazolové lusky

Chutné a lehké fazolové lusky můžeme podávat třeba s těstovinami.

Michal Veselý, ...

Za pár korun /13.08.13
Petřin fazolový guláš

Petřin fazolový guláš

U nás doma ho máme všichni moc rádi.

Petra Raszková, Smilovice u Třince

Za pár korun /07.09.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama