Reklama
Reklama
Bramborovo-tvarohové knedlíky
Fotogalerie:

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Marie Kolářová

Dub nad Moravou
Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké.
Marie Kolářová, Dub nad Moravou

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 500 g tvaroh
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, tvaroh, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme kolečka. Naplníme ovocem nebo povidly a zabalíme.
  2. Vaříme ve vodě asi 8 minut (dokud knedlík nevyplave). Na talíři posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Staročeská dobrota, hodí se k uzenému či ke klobásám. František Suchý, Brno...
Za pár korun /03.06.15
Cibule plněná čočkou

Cibule plněná čočkou

Zbyla-li Vám čočka, v cibuli se dočká.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /13.05.12
Špenátové nočky

Špenátové nočky

Hodí se například jako lehký předkrm.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /10.05.15
Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Skvělá příloha, ale také chuťovka k vínu i kávě.
Martina Sklenářová,
Vysoké ...
Za pár korun /16.12.10
Houbové špízy

Houbové špízy

Hana Králíková, Milevsko

Za pár korun /10.08.18
Kulajda s houbami

Kulajda s houbami

U nás nikdo nemá rád kopr, proto ho ani do této polévky nedávám.
Ilona ...
Za pár korun /22.12.11
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama