Kamila Horníčková, Ústí nad Labem
Ingredience
- 250 g brambor uvařených ve slupce
- 120 g hrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- trocha soli
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- NA DOCHUCENÍ
- 2 lžíce másla
- povidla na pomazání
- podle potřeby mletý mák
- cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvařené ve slupce (den předem) oloupeme a najemno nastrouháme. Přendáme je na vál, posypeme hrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva a trochou soli.
-
Přidáme vejce, mléko a rukama zpracujeme na hladké těsto.
-
Vyválíme placku silnou asi dva centimetry a vykrájíme kolečka (když nemáme formičku, tak použijeme skleničku nebo hrneček), která přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Povrch vdolečků potřeme rozpuštěným máslem, plech vložíme do předehřáté trouby a dozlatova upečeme. Pečeme zhruba 20 minut při 180 °C.
-
Hotové troubáky potřeme povidly, rozdělíme na talíře, posypeme mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a ihned podáváme.