Reklama
Bramborové smraďochy
Fotogalerie:

Bramborové smraďochy

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Znám mnoho receptů s olomouckými tvarůžky, tento patří mezi nejlepší.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 4-5 větší brambory
  • 1 balení kulaté olomoucké tvarůžky
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml pivo
  • špetka sůl
  • trocha pepř
  • dle chuti pálivá paprika
  • dle potřeby ole na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Větší brambory umyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Necháme vychladit a pak je i se slupkou nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
  2. Kolečka tvarůžků podélně rozkrojíme a vždy jedno kolečko vložíme mezi 2 kolečka brambor.
  3. Z trochy piva a hladké mouky vyšleháme těstíčko husté asi jako kapání do polévky. Osolíme, opepříme.
  4. V těstíčku namáčíme brambory s tvarůžky a opékáme ve větší vrstvě oleje dorůžova. Každé kolečko můžeme posypat špetkou pálivé papriky. Podáváme s pivem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí tyčinky netradičně

Krabí tyčinky netradičně

Zlata Komondiová, Praha
Za pár korun /15.04.19
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Hruškové kuře se sýrem

Hruškové kuře se sýrem

Jednoduchý a rychlý pokrm s trochou sladké fantazie.
Pavel Kyzivát, Dobrovice
...
Za pár korun /14.06.11
Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání.

Jaroslava Boháčková, Kamenný...

Za pár korun /28.05.14
Kedlubnové placičky

Kedlubnové placičky

Zeleninové karbanátky jsem nejdřív dělala z kapusty. Z kedluben jsou ještě ...
Za pár korun /03.04.09
Krabí salát

Krabí salát

Je příjemně lehký.       

Lenka Neumanová, Tachov

Za pár korun /22.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu