Reklama
Bramborové šišky se špenátem
Fotogalerie:

Bramborové šišky se špenátem

Paula Mirabela Pleskač
Paula Mirabela Pleskač
České Budějovice

Když nemám nakoupeno, tento recept přijde vhod.

Paula Mirabela Pleskač, České Budějovice

Ingredience

  • Na šišky :
  • 5-6 ks brambory uvařené ve slupce
  • 1 ks vejce
  • podle potřeby polohrubá mouka
  • na dochucení sůl a pepř
  • Na špenát :
  • 500 g listový špenát
  • 3 stroužky česnek
  • 150 g zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Postupně přidáváme vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku a hněteme do pevného těsta.

  2. Těsto rozdělíme na několik dílů , ze kterých uválíme dlouhé šišky. Ty následně nakrájíme nožem na menší díly a smažíme na rozpáleném oleji.

  3. V kastrůlku na rozpáleném oleji opečeme utřený česnek, prosejeme mouku, zalijeme trochou vody a chvíli necháme vařit. Přidáme smetanu a listový špenát a dusíme za stálého míchání na mírném ohni asi 5 minut.

  4. Špenát podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s bramborovými šiškami.

    TIP!!! Pro zvýraznění chutě přidávám do špenátu, těsně před dokončením, najemno nakrájený česnek.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky se hodí jako rychlé řešení pro nečekanou návštěvu a jsou výborné. Jana ...
Za pár korun /21.02.13
Rohlíčky

Rohlíčky

Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, ...
Za pár korun /19.01.11
Dýňové zelí se sekanou

Dýňové zelí se sekanou

Máš na zahrádce velkou dýni, a nevíš, co s ní? Zkus tento recept.
Květa...
Za pár korun /02.12.11
Plněná vejce s kukuřicí

Plněná vejce s kukuřicí

Můžeš je dochutit špetkou chilli.

Karolína Kadlecová, Vyškov

Za pár korun /03.02.14
Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Nezvyklá omáčka dodá těstovinám šmrnc.

Kristýna Valčíková, Fulnek

Za pár korun /01.06.14
Brambory se šalotkami

Brambory se šalotkami

Když seženu batáty, přidám je taky.

Jana Kostelková, Jičín

Za pár korun /17.09.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama