Reklama
Bramborové šišky se špenátem
Fotogalerie:

Bramborové šišky se špenátem

Paula Mirabela Pleskač
Paula Mirabela Pleskač
České Budějovice

Když nemám nakoupeno, tento recept přijde vhod.

Paula Mirabela Pleskač, České Budějovice

Ingredience

  • Na šišky :
  • 5-6 ks brambory uvařené ve slupce
  • 1 ks vejce
  • podle potřeby polohrubá mouka
  • na dochucení sůl a pepř
  • Na špenát :
  • 500 g listový špenát
  • 3 stroužky česnek
  • 150 g zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Postupně přidáváme vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku a hněteme do pevného těsta.

  2. Těsto rozdělíme na několik dílů , ze kterých uválíme dlouhé šišky. Ty následně nakrájíme nožem na menší díly a smažíme na rozpáleném oleji.

  3. V kastrůlku na rozpáleném oleji opečeme utřený česnek, prosejeme mouku, zalijeme trochou vody a chvíli necháme vařit. Přidáme smetanu a listový špenát a dusíme za stálého míchání na mírném ohni asi 5 minut.

  4. Špenát podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s bramborovými šiškami.

    TIP!!! Pro zvýraznění chutě přidávám do špenátu, těsně před dokončením, najemno nakrájený česnek.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Po hruškách má moje dcerka kopřivku, ale jakmile je zavařím, je po problému. Kompoty ...
Za pár korun /12.12.08
Pečený chléb z remosky

Pečený chléb z remosky

Dochuť ho čímkoliv, cibule je základ.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Za pár korun /30.03.16
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Zelníky

Zelníky

Můj manžel je miluje, dělám je jen pro něj.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /26.02.13
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Očekáváš návštěvu? Vyzkoušej tenhle recept. Je jednoduchý a výsledek tě překvapí. ...

Za pár korun /20.09.16
Bramborák z tvrdého chleba

Bramborák z tvrdého chleba

Nemám ráda, když se vyhazují zbytky.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /19.01.17
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama