Reklama
Bramborové placky se zelím
Fotogalerie:

Bramborové placky se zelím

Ivana Bartušková

Bítovčice
Jestli se neobejdeš bez masa, přidej uzené.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 800 g brambory
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička kmín mletý
  • 3–4 stroužky česnek
  • 4 lžíce majoránka
  • 1–2 vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 400 g zelí kysané
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, vejce a tolik mouky, abychom získali středně husté těsto.
  2. Do rozehřátého oleje lžící klademe bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách dozlatova.
  3. Hotové bramborové placky klademe na chvilku papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.
  4. Podáváme je horké, dokud jsou křupavé. Hodí se k pivu nebo jako přílohu k masu.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Po zimní procházce se zahřej u čaje a posilni se chlebem s vydatnou pomazánkou. ...
Za pár korun /22.09.08
Šunková pizza s kukuřicí

Šunková pizza s kukuřicí

Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.

Nikola Feketová, Krnov

Za pár korun /04.02.13
Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

Náplň vždy vymýšlím podle toho, co mám zrovna v lednici. Dá se použít skoro ...

Za pár korun /06.11.17
Maso na houbách s kuskusem

Maso na houbách s kuskusem

Levné a rychlé.

Martina Hejnyšová, Praha

Za pár korun /06.09.14
Bramborové pirohy s tvarohem

Bramborové pirohy s tvarohem

Pirohy jsou vynikající teplé i studené. U nás je rádi jíme jako přílohu nějaké ...
Za pár korun /20.08.08
Polévka s krabími tyčinkami

Polévka s krabími tyčinkami

Neboj se vyzkoušet tuto netradiční pochoutku. U nás ji musím dělat alespoň jednou ...

Za pár korun /12.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu