Reklama
Bramborové placky se zelím
Fotogalerie:

Bramborové placky se zelím

Ivana Bartušková

Bítovčice
Jestli se neobejdeš bez masa, přidej uzené.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 800 g brambory
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička kmín mletý
  • 3–4 stroužky česnek
  • 4 lžíce majoránka
  • 1–2 vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 400 g zelí kysané
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, vejce a tolik mouky, abychom získali středně husté těsto.
  2. Do rozehřátého oleje lžící klademe bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách dozlatova.
  3. Hotové bramborové placky klademe na chvilku papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.
  4. Podáváme je horké, dokud jsou křupavé. Hodí se k pivu nebo jako přílohu k masu.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórková polévka

Pórková polévka

Podávám ji s opečenou houstičkou. Monika Hnízdová, Stará Paka
Za pár korun /19.03.15
Brambory s pórkem

Brambory s pórkem

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ...

Za pár korun /19.05.12
Pomazánka z cukety

Pomazánka z cukety

Ochutnej netradiční dobrotu z cukety.
Jiřina Valachová, Borovany
Za pár korun /13.12.09
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Párková polévka

Párková polévka

Chutná mému synkovi, vařím ji často.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Za pár korun /24.11.08
Závitky na grilu

Závitky na grilu

Nemáš-li gril, opeč je na pánvi s trochou tuku.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /29.08.15
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama