Ingredience
- 800 g brambory
- 100 ml mléko
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžička kmín mletý
- 3–4 stroužky česnek
- 4 lžíce majoránka
- 1–2 vejce
- 100 g mouka hladká
- 400 g zelí kysané
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, vejce a tolik mouky, abychom získali středně husté těsto.
-
Do rozehřátého oleje lžící klademe bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách dozlatova.
-
Hotové bramborové placky klademe na chvilku papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.
-
Podáváme je horké, dokud jsou křupavé. Hodí se k pivu nebo jako přílohu k masu.