Bramborové pirohy s tvarohem
Fotogalerie:

Bramborové pirohy s tvarohem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Pirohy jsou vynikající teplé i studené. U nás je rádi jíme jako přílohu nějaké hutné polévky, jako je například gulášová, čočková nebo fazolová.
Jana Veverková, Velká Bystřice

Ingredience

  • 2 kg brambory
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • olej
  • 1 tvaroh

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory nastrouháme jako na bramborák (ale ne úplně na jemnou kaši), osolíme je (poněkud více, sůl se trochu vysmaží). Tvaroh smícháme s vajíčkem a nadrobno pokrájenou cibulkou. Také ho osolíme trochu víc, než třeba při přípravě pomazánky (ale nepřesolit!).
  2. krok2
    Potom vezmeme hrst brambor, mezi dlaněmi je vymačkáme. Bramborovou směs rozprostřeme po jedné dlani, na půlku dáme lžíci tvarohu a za pomoci druhé ruky přiklopíme a uplácáme piroh. I když někde trochu vylézá tvaroh, nevadí to. Pirohy potom smažíme na oleji stejně jako bramboráky.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Zeleninová tlačenka

Zeleninová tlačenka

Tvoji hosté si na ní jistě pochutnají.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /19.07.10
Rohlíčky se slaninou

Rohlíčky se slaninou

Kynutá dobrota s vůní slaniny.

Eva Kretzová, Oslavany

Za pár korun /09.01.13
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /27.02.13
Tajemství

Tajemství

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Za pár korun /25.09.13
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec ...
Za pár korun /27.05.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama